bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Besvärjerskan och Svanen
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvanen och Eldfågeln

 
Författare: Patricia A. McKillip
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9132322399
 
Spänning:  8
Romantik:  5
Humor:  3
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Eldfågeln kom i skymningen - en sällsam varelse som förtrollade allt med sin magiska eld. Men när månen gick upp blev fågeln mänsklig, en främmande prins som besvärjts genom svart magi.
Magikern Nyx försöker häva besvärjelsen, men den motstår också hennes krafter. När Nyx kusin Meguet förs bort till eldfågelns land följer Nyx efter för att undsätta henne och söka lösa eldfågelns gåta. Hon hamnar i Saphier, en sällsam trakt bortom alla kartor. Där finner hon att gåtans svar är märkligare än hon kunnat ana, och att det kan utgöra ett hot mot hennes eget hemland och allt hon älskar!

Utdrag ur boken:
Någon hade saktat in tiden.
I den kusliga tystnaden hörde Meguet fotsteg i gräset bakom sig. Hon snurrade runt med bultande hjärta och lyfte slagsvärdet i båda händer. En man stod innanför ringen av torn och stirrade upp på det ensamma, svarta tornet. Den lågande bågen av silver från dörren när slagsvärdet skar genom ljuset överrumplade honom; Meguet kände hur hans uppmärksamhet plötsligt vändes mot henne. I det starka eftermiddagsljuset kastade främlingen ingen skugga.
Hon drog ett långsamt, ohörbart andetag och tog ett hårdare grepp om svärdet, fångad i en värld utanför tiden av hans magi och sitt eget säregna arv: det aldrig vilande tvånget att bevaka det som låg dolt inne i tornets hjärta.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svanen och Eldfågeln :


Sanne 2006-10-16 18:28
En fristående fortsättning på Besvärjerskan och Svanen, och minst lika magiskt trollbindande.

Vi får följa Nyx och Meguet i det främmande landet Saphier, på jakt efter att lösa Eldfågelns gåta. Eldfågelns skri förstenar allt, men när månen stiger förvandlas fågeln till en mänsklig prins. Nyx gör allt för att häva förbannelsen, men inte ens hennes mäktiga magi rår på förbannelsens styrka. Först när hon följer den bortförda Meguet till Saphier börjar hon förstå vidden bakom hotet mot hennes land.

Det här är ännu en poetiskt skimrande berättelse om magi och mysterier i ett främmande rike. Precis som i första boken byggs stämningen upp till en förtätad sagostämning, som jag finner ytterst förtrollande. Språket är vackert, och berättelsen är finstämd och känslofylld. Jag älskar den här boken, och kan läsa den om och om igen utan att tröttna på just stämningen!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svanen och Eldfågeln


  Köp boken som film på cdon: