bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Svanen och Eldfågeln
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBesvärjerskan och Svanen

 
Författare: Patricia A. McKillip
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9132321376
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Corleu tillhör vägfolket, nomader som skyr väggar och dörrar. Han har alltid varit annorlunda med sitt vita hår och sin kunskap om de urgamla berättelser som följer hans folk. När så vägfolket blir fångar i ett tidlöst ingemansland, måste han ta det förjudna steget in i Guldkungens mörka hus.
Där upptäcker Corleu hur han skall befria sitt folk och sin käresta Tiel; han måste finna Svanens hjärta, en gäckande skatt som han trodde bara fanns i sånger och barnramsor. Men i världen innanför Guldkungens dörr väcks stjärnor och sägner till liv...

Utdrag ur boken:
Corleu hejdade sig. Det mörka huset stod där, skamfilat och gäckande, en dröm inne i en dröm. Han hade ännu inte gått in i det, han hade redan gått in i det. Det reste sig runt omkring honom, osynligt. Utanför det fanns Tiel, inuti... ännu ett mörkt hus, och inne i det kanske ännu ett mörkt hus...
Och ännu ett... Han rös i den varma luften, som om den isande blicken ur Svanens öga hade höljt hans ben i rimfrost när han föll förbi. Han drog händerna över ansiktet, mumlande, osäker på om Tiel fanns någonstans i något av dessa hus, hur många han än gick in i. Han sänkte händerna. Dörren fanns kvar bakom kittelflickaren, som fortfarande petade i sin fisk. Han gick mot den. Kittelflickaren log; fåror löpte över hans bruna, orakade kinder, stängde in hans leende.
"Vart skall du gå, mäster Corleu?"


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Besvärjerskan och Svanen :


Sanne 2006-10-16 18:01
Det här är annorlunda fantasy, nästan poetiskt. Oerhört vackert skrivet, drömskt sagoskimrande mystik.

Vi får följa Corleu av vägfolket, som ger sig av för att hitta Svanens hjärta åt Guldkungen, för att rädda sitt folk och sin käresta. Hans väg leder honom genom en kittelflickares mörka hus in i världar han trott bara vara sagor och barnvisor. För att komma vidare måste han ständigt idka byteshandel, alltid hitta något som eftersöks i visan, som ögon åt Blinda frun.

Vi får också följa Meguet Vervaine, en ättling till Astor Ro, hustru till den gamla härkaren i Ro besitting. Meguet har en böjelse för vapen och vandring, och upptäcker till sin förvåning att hon även har magisk kraft.

Det här är en berättelse som försätter läsaren i en stämning av magi och drömskt äventyr. Det är inte tydligt vad som är gott och ont, och man kan inte från början gissa varthän historien bär. Mycket är höljt i dunkel längs vägen, och man känner sig famla i mörkret tillsammans med Corleu och Meguet, och förundras tillsammans med dem. Jag har aldrig läst något liknande, aldrig upplevt en liknande stämning, och jag älskar det. Har läst boken flera gånger, med andakt, och njutit lika mycket av stämningen gång på gång.

Rekommenderas varmt till alla drömmare, det här är fantasieggande som inget annat i fantasyväg!
Betyg 5

aikidoka 2007-01-21 14:22
Kan bara instämma - vissa stycken är något av det vackraste jag läst. Har inte boken till hands, kanske återkommer med något exempel vid ett senare tillfälle. Poetisk fantasy när den är som bäst - det förvånar mig att inte författarinnan blivit mer känd.

Kan eventuellt bero på att händelseförloppet är ganska "svårt" att följa, likt en fantastisk dröm. Har tänkt läsa den här häpnadsväckande fantasyromanen igen någon gång - för att hålla drömmen vid liv...
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Besvärjerskan och Svanen


  Köp boken som film på cdon: