bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A Change in Altitude
Allt han någonsin dröm..
Där vågorna bryts
Ljus över snö
När de sågs sista gången
Nära Eden
Pilotens hustru
Sjöglas
Strandsommar
The pilot's wife
Liknande böcker:
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
Rika flickor
 S. Scheuermann
Den lilla bokhandeln r..
 J. Colgan
Dödskaravanen
 M. Erasmie
Glasslottet
 J. Walls
Doften av en man
 A. Pleijel
Flyktväg
 T. Flygt
Det lilla bageriet på..
 J. Colgan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVikten av vatten

 
Originaltitel: The Weight of Water
Författare: Anita Shreve
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146202056
 
Spänning:  4

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


1873 skedde ett dubbelmord på en ö utanför New Hampshire. 1995 seglar fotografen Jean Nichols dit för att göra ett bildreportage om händelsen. Med finns hennes man, hans bror o dennes flickvän. Konflikter med parall. till det tidigare dramat utbryter.


Medelbetyg: 1,45 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vikten av vatten :


Jenny 2006-06-19 18:03
Det här är en bok jag ångrar att jag spenderade pengar på genom att köpa den. Den verkar väldigt spännande; själva handlingen kretsar kring ett brutalt dubbelmord på norska invandrare som skedde 1873, som kom att bli ett av de mest omtalade rättsfallen i USA: s historia. En kvinnlig fotograf, Jean, åker med sin familj och två vänner till platsen för att göra ett bildreportage om händelserna. Hon vill samtidigt undersöka bakgrunden till de mystiska morden. Jean kommer i sina eftersökningar över en gammal dagbok som är skriven av en kvinna som kom undan mördaren och som i denna dagbok avslöjar hela händelsekedjan. Denna berättelse berättas sedan parallellt med Jeans och de andras seglarresa som utspelas i nutid.

Dagboksavsnitten är extremt långtråkigt att ta sig igenom. Ja, för denna bok läser man inte, man snarare genomlider den. Visst, ibland är den ganska spännande. Men då är det den nutida berättelsen jag syftar på. Under den fina ytan finns ett obehag mellan människorna och man anar att det snart kommer att bryta ut något hemskt. Man känner verkligen den tryckta spänningen i stämningen vilket gör att boken inte bara fick betyget 1, men tro inte att det inte var långt ifrån. Titeln på boken fattar jag ingenting av. Någon som kan förklara?
Betyg 2

animisha 2006-07-04 10:04
Jag försökte verkligen, men jag kom inte igenom boken. Nutiden var kanske inte så tokigt beskriven, men dåtiden var hur tråkig som helst.
Betyg 1

eloij 2006-09-12 16:53
Jag orkade inte genom boken. vissa delar var intressantat men övervikten av det jag läste var helt ointressant...
Betyg 2

okidoki 2008-01-13 15:40
Shreve klarar tyvärr inte av att berätta dessa två olika händelser. Det blir för rörigt.
Betyg 1

S-VALL 2008-05-11 10:39
De som har något positivt att säga om den här boken har säkert dunkla motiv för detta. Förlagsanställd ? eller driver de med oss ? Faktum är att direktreklamen i brevlådan är mer underhållande och läsvärd än den här dyngan. Jag vill inte ens ge bort den till någon utan den hamnar i sopsorteringen där den hör hemma. Det grämer mig en aning att man inte kan sätta betyget 0.
Betyg 1

graeli 2009-02-23 21:03
Absolut en mycket läsvärd bok. Den var väldigt spännande, speciellt handlingen óm de norska invandrarna. Shreve skriver med mycket inlevelse och det är en riktigt BLADVÄNDARE, enl min bedömning.
Betyg 4

Tellus 2009-07-16 20:30
En fråga är varför den här boken fanns på mitt högstadiebibliotek? En annan fråga är varför jag lånade den? Nåväl, även om jag efter ett halvårs tvångsläsning inte orkade komma riktigt in på handlingen så bestämde jag mig åtminstånde att jag skulle läsa ut den förbannade boken. Och det gjorde jag med nöd och näppe.
Jag håller med om att den nutida världen var betydligt intressantare att läsa om än den andra, men bra? Det var den här boken aldrig enligt min mening. I slutet skulle det i sådana fall vara för då hände det i alla fall något.
Betyg 1

BlommigaBarbro 2016-12-29 19:23
En helt igenom genomtråkig bok, där absolut ingenting lockar mig att lyssna vidare, inte ens uppläsaren. En solklar 1:a!
Betyg 1

Skriv egen bokrecension till Vikten av vattenKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: