bokrecensioner boktips

När de sågs sista gången

Originaltitel: The last time they met
Författare: Anita Shreve
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789146181972


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Linda Fallon träffar sin ungdomskärlek Thomas Janes på en litterär festival i Toronto. En gång i tiden var de två oskiljaktiga men sedan dess har hon hunnit gifta sig, få barn och bli änka, och han är numera en framgångsrik författare. Mötet drabbar Linda på ett sätt hon inte kunnat föreställa sig. Gamla känslor och tankar från deras förflutna väcks på nytt. En ödesdiger berättelse rullas upp om två människors ändlösa passion trots att de bara mötts vid tre olika tillfällen i livet – när de är femtiotvå år, när de är tjugosex och när de är sjutton. Med utgångspunkt från sista gången de sågs får läsaren följa deras liv bakåt i tiden, till den dag då Thomas såg Linda stå i dörröppningen till klassrummet.Utdrag ur boken:
Jag berättade visst inte att Peter oväntat kom hem strax efter att du hade åkt. Jag blev förskräckt över denna andra uppenbarelse samma dag och ryggade tillbaka från dörren . Han trodde bara att jag blev överraskad ,och det var hans avsikt att överraska mig. Du fanns kvar på min hud . Jag måste ursäkta mig med att jag var sjuk, utmattad , vad som helst . Jag skämdes, inte över dig , inte över oss , men över min rädsla att bli upptäckt.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När de sågs sista gången :
2012-07-06 23:02
Lite seg i början men utvecklas till en mycket fängslande kärlekshistoria. Boken är laddad med passion , smärta och längtan , för att kunna skriva om kärlek på ett sådant sätt som Anita Shreve gör i När De Sågs Sista Gången måste man ha upplevt det . Frågan är om det är värt det .....Boken är vacker men även så tragisk .
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När de sågs sista gången
Liknande böcker:
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Fiskarens barn
 V. Österman
Normala människor
 S. Rooney
Hem till Niemis
 A. von Sydow
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Förrädaren
 S. Scarrow