bokrecensioner boktips

Alias Monster

Författare: Sue Russell
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, mord, psykologi, missbruk
ISBN: 9170021775


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Liksom filmen "Monster" med Charlize Theron i huvudrollen skildrar den här boken ett av de mest uppmärksammade kriminalfallen i USA under 1900-talet. I centrum står Aileen Wuornos, född 1956, avrättad 2002.

Florida, november 1989. Vid en ensligt belägen parkeringsplats pumpar en naken prostituerad kvinna fyra gevärsskott i ryggen på en 51-årig butiksägare. Han är döende när hon länsar hans fickor och stjäl hans bil för att återvända till motellet där hennes lesbiska väninna väntar.

Januari 1991. Aileen Wuornos häktas. Personundersökningen visar: Övergiven av sin mamma när hon var 2. Pappan svårt kriminellt belastad. Uppfostrad och ofta misshandlad av brutal morfar. Utsatt för sexuella övergrepp i unga år. Började sälja sin kropp när hon var 12. Inledde 1986 ett lesbiskt förhållande med en betydligt äldre kvinna.

Aileen Wuornos dömdes till flerfaldigt dödsstraff efter att ha bundits vid sju mord begångna 1989-91. Offren var i samtliga fall medelålders män som köpt hennes sexuella tjänster.

Boken Alias Monster belyser detaljerat ett kriminalfall som fått många att ställa frågan: Var Aileen egentligen ett offer som i desperation mördade för att hämnas det manssamhälle som förött hennes liv?
Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alias Monster :
2006-05-08 20:35
Intressant skildring om Aileen Wuornos, enligt många kallad världens första kvinnliga seriemördare. Här får man veta allt från början till slut. Hennes tragiska barndom, livet på vägarna som prostituerad och som alkoholmissbrukare, fram till den dagen då hon blev gripen, misstänkt för att kallblodigt ha skjutit ihjäl sju män.

Mycket detaljrikt, många namn nämns, och det kan vara svårt att hänga med i svängarna ibland. Men bilden av Aileen görs klar och tydlig. Det som drar ner betyget är den FRUKTANSVÄRDA översättningen och i mitt tycke slarviga korrekturläsningen. Mycket hafsigt och slafsigt och jätteirriterande. Tryckfels-Nisse har närapå bosatt sig i boken, i alla fall i det exemplar som jag läste.
Betyg 3
2008-03-14 16:07
En av de bättre biografiska böcker jag läst på grund av sin detaljrikedom.
Betyg 4
2008-12-29 23:46
Mycket bra bok men jag känner att ibland blir den för mycket så en paus emellanåt skadar inte.
Betyg 3
2009-07-26 19:27
Slutet blev alldeles för utdraget. Annars en intressant biografi.
Betyg 3
2010-09-04 14:32
Mycket intressan bok, man fick verkligen lära känna Ailen från början av hennes liv och till slutet, man fick även en tydlig bild av hennes familj och de människor som fanns i hennes liv.
Slutet var för långdraget, och det fanns även mycket stavfel och tryckfel i texten men bortset från det så rekomenderar jag att läsa denna bok
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alias Monster
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
Positiva minnen av fra..
 N. Bergstrand
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse