bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Porträtt av crack miss..
 B. Clegg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlias Monster

 
Författare: Sue Russell
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, mord, psykologi, missbruk
ISBN: 9170021775
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Liksom filmen "Monster" med Charlize Theron i huvudrollen skildrar den här boken ett av de mest uppmärksammade kriminalfallen i USA under 1900-talet. I centrum står Aileen Wuornos, född 1956, avrättad 2002.

Florida, november 1989. Vid en ensligt belägen parkeringsplats pumpar en naken prostituerad kvinna fyra gevärsskott i ryggen på en 51-årig butiksägare. Han är döende när hon länsar hans fickor och stjäl hans bil för att återvända till motellet där hennes lesbiska väninna väntar.

Januari 1991. Aileen Wuornos häktas. Personundersökningen visar: Övergiven av sin mamma när hon var 2. Pappan svårt kriminellt belastad. Uppfostrad och ofta misshandlad av brutal morfar. Utsatt för sexuella övergrepp i unga år. Började sälja sin kropp när hon var 12. Inledde 1986 ett lesbiskt förhållande med en betydligt äldre kvinna.

Aileen Wuornos dömdes till flerfaldigt dödsstraff efter att ha bundits vid sju mord begångna 1989-91. Offren var i samtliga fall medelålders män som köpt hennes sexuella tjänster.

Boken Alias Monster belyser detaljerat ett kriminalfall som fått många att ställa frågan: Var Aileen egentligen ett offer som i desperation mördade för att hämnas det manssamhälle som förött hennes liv?

Medelbetyg: 3,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alias Monster :


Caramilla 2006-05-08 20:35
Intressant skildring om Aileen Wuornos, enligt många kallad världens första kvinnliga seriemördare. Här får man veta allt från början till slut. Hennes tragiska barndom, livet på vägarna som prostituerad och som alkoholmissbrukare, fram till den dagen då hon blev gripen, misstänkt för att kallblodigt ha skjutit ihjäl sju män.

Mycket detaljrikt, många namn nämns, och det kan vara svårt att hänga med i svängarna ibland. Men bilden av Aileen görs klar och tydlig. Det som drar ner betyget är den FRUKTANSVÄRDA översättningen och i mitt tycke slarviga korrekturläsningen. Mycket hafsigt och slafsigt och jätteirriterande. Tryckfels-Nisse har närapå bosatt sig i boken, i alla fall i det exemplar som jag läste.
Betyg 3

LindaJ 2008-03-14 16:07
En av de bättre biografiska böcker jag läst på grund av sin detaljrikedom.
Betyg 4

BeautifulPink 2008-12-29 23:46
Mycket bra bok men jag känner att ibland blir den för mycket så en paus emellanåt skadar inte.
Betyg 3

Tittih 2009-07-26 19:27
Slutet blev alldeles för utdraget. Annars en intressant biografi.
Betyg 3

bonadea 2010-09-04 14:32
Mycket intressan bok, man fick verkligen lära känna Ailen från början av hennes liv och till slutet, man fick även en tydlig bild av hennes familj och de människor som fanns i hennes liv.
Slutet var för långdraget, och det fanns även mycket stavfel och tryckfel i texten men bortset från det så rekomenderar jag att läsa denna bok
Betyg 4

trebor 2012-08-31 17:17
Tvåa.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alias Monster


  Köp boken som film på cdon: