bokrecensioner boktips

Gräshoppan

Författare: Barbara Vine
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9146177671


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Clodagh är i trettioårsåldern. Hon jobbar som elektriker och lever tillsammans med en man hon älskar. Men hon bär på en tung skuld.
I tonåren klättrade hon och vännen Daniel upp i en kraftledningsstolpe, något som slutade i en fasansfull olycka. Senare när Clodagh flyttar till London träffar hon nya vänner som delar hennes längtan till högre höjder. De klättrar på taken i stadsdelen Maida Vale – men en natt ser de något i ett fönster som förändrar deras liv.
Gräshoppan är en psykologiskt insiktsfull roman om en ung kvinna som bearbetar en stor sorg och så småningom hittar en plats i tillvaron. Det är också en rörande kärlekshistoria, fylld av mörka stråk men även av hopp.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gräshoppan :
2004-01-16 09:59
En bra roman som var väldigt psykologiskt spännande. Handlar om Clodagh som är elektriker och man får följa med i hennes berättelse som börjar med att hon flyttar från sina föräldrar för att studera. Sakta så byggs hennes historia upp. Mot slutet var jag bara tvugen att sträckläsa de sista 150 sidorna bara för att få svar på alla mina funderingar.
Betyg 4
2004-02-03 11:53
Barbara Vine är vanligtvis en av mina favoritförfattare men den här boken tyckte jag gick väldigt trögt att läsa och jag fick börja om många gånger. Jag kände helt enkelt ingen större sympati med någon av karaktärerna i boken.
Betyg 2
Liknande böcker:
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Himmel över Alaska
 K. Hannah
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet