bokrecensioner boktips

Henrys bok

Författare: Barbara Vine
Genre: Deckare
Ämnesord: historia, vetenskap
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9146182799


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den förste lord Nanther var en ärad man, utnämnd till hovläkare hos drottning Victoria och expert på blodsjukdomar. Han offrade allt för sin forskning. När den nu levande lord Nanther, Martin, ger sig i kast med att skriva sin förfader Henrys biografi uppdagas en mörk historia ...
En av Englands deckardrottningar är tillbaka med en spännande roman om blod och släktskap, ambition och passion där det förflutna vävs samman med nutiden.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Henrys bok :
2004-06-20 16:31
Streckläste boken, så spännande och bra var den.
Betyg 4
2004-07-22 15:10
Jag älskar Barbara Wines böcker, det är en speciell känsla i dom som jag sällan träffar på i andra böcker. Däremot tycker jag inte att Henrys bok når upp till samma höjder som hennes tidigare böcker. Som alltid utspelas boken i nutid samtidigt som man går tillbaka i tiden. Det är en bra historia men det är för rörigt. Jag hade svårt att hålla reda på alla blödarsjuka och vilka som ärft det etc. Det är visserligen en tecknad släktkarta i början av boken men den hjälper föga...
Betyg 3
2005-05-11 00:13
Jag listade väl tyvärr ut lite för tidigt hur det hängde ihop... När jag väl hade gjort det och huvudpersonen INTE gjorde det, blev boken mer ointressant. Annars gillade jag temat, idén, karaktärerna och historien. Synd bara att Vine planterade lösningen lite för tydligt.
Betyg 3
2006-10-17 22:38
Jag har tidigare läst Barbara Vine, och gillar stämningen i hennes böcker. Den här var intressant på många sätt, men jag saknade just stämningen. Det blev ett trassligt släktträd av det hela, som var ganska svårt att hålla reda på. På något sätt satt iaf jag och väntade på en stor händelse som aldrig inträffade, så när boken var slut var det lite som om frågetecknen kvarstod.

Intressant att få lite inblick i blödarsjuka, och hur det förs vidare, och som vanligt är Vine duktig på att beskriva miljöer och bygga stämningar med relativt få ord, men detta är inte min favorit av hennes romaner.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Henrys bok
Liknande böcker:
Det tyska huset
 A. Indridason
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
På dödligt spår
 M. Connelly
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Windsorknuten
 S. Bennett
Herrens år 1398
 D. Harrison
Skuggjägaren
 C. Grebe
Christine Falls
 B. Black
Döden på apoteket
 N. Hövenmark