bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den flytande elden
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Middagstimmen
 D. Hansen
Köttets tid
 L. Wolff
Selambs
 S. Siwerts
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Maskiner som jag
 I. McEwan
Boel och Oscar
 J. Sundström
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Tidstjuven
 S. Sigurdardóttir
Män utan kvinnor
 H. Murakami

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGåvan från stjärnorna

 
Författare: Lennart Lidfors
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, psykologi, reinkarnation
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9137105671
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lennart Lidfors får genom en god vän kontakt med Marie. Hon har ovanliga upplevelser. Ibland glider hon in i ett annat medvetandetillstånd och vet efteråt inte vad som har hänt henne.

Lennart misstänker att Marie lider av ett svårt trauma och han bestämmer sig för att försöka med hypnos. Men han anar inte att han därmed kommer att föras tusentals år tillbaka i tiden.

Hypnosen öppnar dörren till en fantastisk värld: reinkarnation, Atlantis, kristaller, andra dimensioner och kampen mellan onda och goda makter. Ett märkligt mönster tar form, där en delfin aktivt tränar Marie, en gåtfull örn dyker upp vid fara och kommunikation sker med utomjordiska intelligenser.

Gåvan från stjärnorna är en dokumentär skildring i romanform. Det centrala temat är tidigare liv och den mänskliga själens odödlighet.


Medelbetyg: 4,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gåvan från stjärnorna :


anonym 2006-02-17 21:06
sicken skröna. lättläst och bra.
Betyg 4

bokfrid 2006-06-12 15:34
Spännande och trovärdig dokumentärroman om Marie som med hjälp av hypnos får bearbeta sina trauman från tidigare liv. Boken påminner mig lite om Marie-Louise och Robert Hahns och Brian Weiss böcker im Reinkarnation och minnen från tidigare liv
Betyg 4

Trollsoul 2009-01-24 19:58
Viktiga livsfrågor.
Betyg 5

foryoublue 2009-06-03 22:02
min mamma har berättat om boken för mig, och jag har tänkt läsa den. hon berättade att dom är uppe på ett berg som ligger i smedjebacken, där vi bor. hon berättade också om massa andra saker som hänt på det berget, men jag minns inte nu. hon var uppe där förut med såg inget speciellt, så jag har bestämt att efter jag läst boken ska jag och några kompisar campa där.

TheMammaMuh 2012-01-22 23:46
En resa jag aldrig kommer glömma när jag läste denna första gången. Så mycket igenkännade att det nästan var kusligt. Den flytande elden som är en fortsättning rekommenderas också varmt, men jag har aldrig lyckat se gryningstrollen, men jag har inte varit ute vid rätt tidpunkt heller
Betyg 5

Virka 2012-01-27 22:22
Fascinerande och fängslande berättelse om en kvinna som blir med hjälp av hypnos förd tillbaka långt bak i tiden.
Betyg 4

Räven 2017-03-05 13:43
Var fanns jag innan jag blev den jag idag är? Denna fråga är egentligen av lika stor vikt som den om vart vi sedan tar vägen den dag vi dör, men har av en och annan anledning blivit mindre diskuterad. I den här boken möter vi Marie. Hon lider av ett svårt trauma. Hon väljer då att testa hypnos. Men varken hon eller hypnotisören vet vad de egentligen ger sig in i. Marie blir bortförd till ett tidigare liv och bevittnar bland annat kontinenten Atlantis undergång. Författaren tar genom sin berättelse om Marie även upp fenomen som utomjordingar och kommunikation med djur. Lennarts språk är lättläst och underhållande. Efter sista kapitlet finns en intressant förteckning över några av de främmande ord och termer som författaren använder sig av - och där dessa förklaras närmre. Med andra ord förstår vi efter denna lektion att livet är utan början - utan slut och att de människor vi rör oss med och kring idag mycket väl kan ha rört sig bland oss i våra tidigare inkarnationer.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gåvan från stjärnorna


  Köp boken som film på cdon: