bokrecensioner boktips

Gåvan från stjärnorna

Författare: Lennart Lidfors
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, psykologi, reinkarnation
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9137105671


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lennart Lidfors får genom en god vän kontakt med Marie. Hon har ovanliga upplevelser. Ibland glider hon in i ett annat medvetandetillstånd och vet efteråt inte vad som har hänt henne.

Lennart misstänker att Marie lider av ett svårt trauma och han bestämmer sig för att försöka med hypnos. Men han anar inte att han därmed kommer att föras tusentals år tillbaka i tiden.

Hypnosen öppnar dörren till en fantastisk värld: reinkarnation, Atlantis, kristaller, andra dimensioner och kampen mellan onda och goda makter. Ett märkligt mönster tar form, där en delfin aktivt tränar Marie, en gåtfull örn dyker upp vid fara och kommunikation sker med utomjordiska intelligenser.

Gåvan från stjärnorna är en dokumentär skildring i romanform. Det centrala temat är tidigare liv och den mänskliga själens odödlighet.

Medelbetyg: 4,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gåvan från stjärnorna :
2006-02-17 21:06
sicken skröna. lättläst och bra.
Betyg 4
2006-06-12 15:34
Spännande och trovärdig dokumentärroman om Marie som med hjälp av hypnos får bearbeta sina trauman från tidigare liv. Boken påminner mig lite om Marie-Louise och Robert Hahns och Brian Weiss böcker im Reinkarnation och minnen från tidigare liv
Betyg 4
2009-01-24 19:58
Viktiga livsfrågor.
Betyg 5
2009-06-03 22:02
min mamma har berättat om boken för mig, och jag har tänkt läsa den. hon berättade att dom är uppe på ett berg som ligger i smedjebacken, där vi bor. hon berättade också om massa andra saker som hänt på det berget, men jag minns inte nu. hon var uppe där förut med såg inget speciellt, så jag har bestämt att efter jag läst boken ska jag och några kompisar campa där.
2012-01-22 23:46
En resa jag aldrig kommer glömma när jag läste denna första gången. Så mycket igenkännade att det nästan var kusligt. Den flytande elden som är en fortsättning rekommenderas också varmt, men jag har aldrig lyckat se gryningstrollen, men jag har inte varit ute vid rätt tidpunkt heller
Betyg 5
2012-01-27 22:22
Fascinerande och fängslande berättelse om en kvinna som blir med hjälp av hypnos förd tillbaka långt bak i tiden.
Betyg 4
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Versioner av oss
 L. Barnett
Jag hade så mycket
 T. Marstein
Knutby
 J. Bonnier
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Samma Författare: