bokrecensioner boktips

Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier

Författare: Fredrik Lindström & Hasse Phil
Genre: Fakta
Ämnesord: humor
ISBN: 9100108413


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Författarna resonerar här kring en rad modena mysterier och människoöden. Bl.a. om vem som är vem av männen i ABBA, varför roliga historier inte är roliga, vad de gör på vitamininstitutet i Schweiz, varför danskar är så glada och varför man i amerikansk film inte säger hej då när man lägger på telefonluren.

Medelbetyg: 2,27 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier :
2006-01-09 18:46
Några små fniss kläcker jag nog ur mig medan jag läser men förövrigt lämnar den mig totalt oberörd förutom med ett stort frågetecken över hur Lindström kunnat prestera något så dåligt och intetsägande.
Betyg 2
2006-02-11 00:43
Jag blev överhuvudtaget inte klok på vare sig syfte eller innehåll. Fredrik Lindström är en stor språkpedagog och en hyfsad humorist.
Den är boken är ingenting.
Betyg 1
2006-03-03 21:39
Jag tycker det här med vardagsmysterier är väldigt underhållande, därför gillade jag boken. Men, ibland var boken skriven så som man själv skulle skrivit en text för att göra den extra barnslig och rolig bara för en själv. Och många många minuspoäng för detta ständiga blandande av sanning och lögn (alltså skämt och ironi) där det inte framgår vad som är vad.
Betyg 2
2006-03-04 01:01
I ärlighetens namn orkade jag inte läsa färdigt denna ordsamling i bokform. Då Lindstöms övriga böcker och inte minst TV-produktioner skänkt mig ofta stor förnöjelse trodde jag att denna publikation skulle fungera som reseförströelse, men bedrog mig. Missförstå mig inte. Den är inte provokativ eller kontroversiell på något sätt utan endast plågsamt ointressant och humorbefriad.

Lindstöms styrka brukar ligga i att få till en komisk vinkel på akademiska frågor. Det akademiska tonfallet känns här igen men humorn når inte ens upp till låg studentikås nivå. En gissning är att herrarna plockat ihop gammalt kasserat material som spånats fram under alldeles för sena timmar, då nära nog allt framstår som skrattretande. Det var ett misstag att plocka det från papperskorgen.
Betyg 1
2006-03-19 11:28
Jag tycker att den här boken är väldigt ojämn. Vissa kapitel får mig att gapskratta och en del kapitel känns som en axelryckning.

Mina favoritmysterier är nog "Vem är Björn och vem är Benny?", "Varför är det så svårt att vinna på spel och lotteri?", "Vem är det egentligen som hänger på krogen jämt?" och "Varför flyttas pjäserna i schak så konstigt?".

Men absolut bäst enligt mig är beskrivningen av Strindbergs liv i "Varför berättar man egentligen Bellmanhistorier?".
Betyg 3
2006-10-03 11:21
De känns som de fick göra den här boken eftersom de är kända...
Betyg 1
2006-11-30 19:29
Kul.
Betyg 3
2008-04-10 00:00
Vissa kapitel är riktigt roliga, andra bara onödiga. Jag gillar ändå stilen. Jag visste inte om jag skulle ge den en stark två eller en svag trea, men det blev en trea till slut...
Betyg 3
2008-04-11 12:51
Har nog aldrig skrattat så mycket förut när jag läst en bok. Mycket humor!
Betyg 3
2008-04-12 17:40
Bra pendlarbok. Jag uppskattade de andra Lindström -böckerna mer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier
Liknande böcker:
Rule, Britannia!
 J. Hakelius
Mr. Pinkertons London
 G. Johansson
Who-ology
 C. Scott
Serietidningsreklam
 J. Wilhelmsson
The Man Who Went to th..
 B. Uusma Schyffert