bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag är en sån som bara..
Jordens smartaste ord
Vad gör alla superokän..
Vem är Björn och vem ä..
Världens dåligaste språk
Liknande böcker:
Huset Araucaima
 A. Mutis
En dåres anteckningar
 N. Gogol
Att titta ut genom fön..
 O. Pamuk
Horatio sparkins
 C. Dickens
Duellen
 A. Tjechov
En okänd människas ber..
 A. Tjechov
Familjeliv och andra n..
 G. de Maupassant
Den förtvivlade älskaren
 d. Honoré
Tre år
 A. Tjechov
Många människor dör so..
 L. Wolff

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär börjar det riktiga livet

 
Författare: Fredrik Lindström
Genre: Novellsamling
Ämnesord: filosofi, humor
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789100126964
 
Humor:  6
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Moderna människor lever alltmer sina liv i ett slags förberedelse. Det är nästan alltid något som står i vägen för det fulländade livet: man behöver en bättre bostad, ett intressantare jobb, man längtar efter barn, att möta kärleken, att få lite mindre att göra på jobbet, att barnen ska flytta hemifrån, att få totalrenovera huset, få mer tid för familjen. Eller något annat. Sedan ska man börja leva det där "riktiga livet" som man väntat så mycket på.

2001 gav Fredrik Lindström ut "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?". Boken är den mest sålda novellsamlingen i Sverige någonsin, 270.000 ex. Tio år senare kommer äntligen en uppföljare. Fjorton nya noveller med maximal träffsäkerhet och samtidskänsla. Där risken för igenkänning hela tiden är överhängande, och där avståndet mellan varm humor och ångestfyllt allvar är minimalt.

Det är berättelser fyllda av människor som lika gärna kunde vara du själv. Folk som, precis som du, försöker hitta sin egen stil eller bara funderar på om man verkligen lever sitt liv med rätt partner -- om man kanske kunde fått något bättre? Människor som undrar när de ska börja använda all utrustningen de har i sina kök och om det inte kan ingå i mänskliga rättigheter att få barn, familj och bli lite lycklig?, Människor som faktiskt har lite högre anspråk och vill börja fånga dagen, men bara har lite svårt att komma igång med det. Som skulle vilja ha ut mer av alltsammans! Inte bara i kärlek och relationer, kvalitetstid och spontansex. Utan i allt! Och som är beredda på det där riktiga livet, som skulle kunna börja närsomhelst.

Utdrag ur boken:
Ur "Strumporna":
Martin hade en byrålåda med fyrtiosju udda strumpor som han inte ville svika. Och det här hade absolut inget med snålhet att göra - han hade råd att köpa strumpor, herregud, vem har inte det? Nej, han var en man som hellre såg glaset som halvfullt än halvtomt. Att inte slänga de udda strumporna var ett symboliskt ställningstagande. Precis som vi människor gör de sig bäst två och två. Därför måste man kämpa lite extra.


Medelbetyg: 3 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När börjar det riktiga livet :


Spaniard 2011-12-30 11:28
Fredrik Lindström är skarpsinnig och innehar en smått unik kombinationsförmåga när det gäller nytta och nöje.

I den här novellsamlingen finner vi många exempel på alerta reflektioner i ett underhållande format. Det är dagsaktuella vardagsanalyser om människor i väntan på...vadå?

Det är roande och lärande på ett uppfriskande sätt. Boken är ett tidstypiskt dokument som sätter fingret på många ologiska och inkonsekventa resonemang. Sammantaget en skarp nutidsskildring.

Min favorit är "Ett fullutrustat kök". Nina och Rikard gör nästan allt i sitt nya topputrustade kök, utan att laga mat, men Nina har till och med börjat skriva på en kokbok.
Betyg 4

helix 2013-01-26 13:27
En samling trevliga noveller. För det är precis vad de är, tycker jag - trevliga. Jämfört med Lindströms tidigare novellsamling "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?" är denna mycket bättre. Han har utvecklats och novellerna blir intressantare.
temat känns kanske igen från "Ljust och fräscht", tror jag, men det är pricksäkert. Och lite underfundigt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När börjar det riktiga livet


  Köp boken som film på cdon: