bokrecensioner boktips

Trollbunden

Författare: Jane Green
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9132329725


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Joe är snygg, vältränad, charmig och framgångsrik, Ja, ni vet allt det där som kvinnor fantiserar om. Men Joe är ingen fantasi, han är högst verklig och väl medveten om sin attraktionskraft. Kvinnor älskar Joe och det är en ytterst besvarad kärlek.

Att vara gift med Joe är inte lika roligt. Alice, som har gjort allt för att vara den perfekta hustrun, känner ändå att hon inte riktigt räcker till. Och ryktena om hans snedsprång med vackra kvinnor börjar bli allt svårare att negligera. Men han har alltid varit hennes stora kärlek och hon är som trollbunden av honom. Att bryta upp ter sig helt omöjligt.

När de flyttar till New York ser Alice det som en chans för nystart till dem (och en möjlighet att lägga allt gammalt groll bakom sig). När de sedan hittar ett drömhus på landet i Connecticut, är det som om Alices liv äntligen får en mening och hon slår sig till ro. Men Joe blir alltmer rastlös och det dröjer inte länge förrän han upptäcker att tillfällen till en tids förströelse med andra kvinnor är lika många här som på andra sidan Atlanten ...
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trollbunden :
2006-01-06 15:07
Ganska kul bok som det är svårt att släppa ifrån sig. Handlingen är ganska typisk för en kärleksroman men man vill ändå veta vad som kommer att hända. Det är en riktig "tjejbok" som lämpar sig bäst uppkrupen i en skön soffa med en kopp te och utan störande moment runt omkring!
Betyg 3
2007-01-28 15:01
realistisk vardagsskildring som duger som avkoppling. Ganska lättsam roman. Huvudpersonen Alice utvecklas under läsningens gång, och det är en positiv förändring som sker. Härlig vänskap mellan väninnan och Alice.
Betyg 3
2008-12-26 18:06
För att vara en Jane Green bok så är Trollbunden en bra bok, den e mycket smörig och språket känns så simpelt. Själva historien e rätt så okej, den handlar om Alice som lever ihop med en ständigt otrogen man i ett liv som hon inte alls trivs men. Så kommer det en vändpunkt då Alice bestämmer sig för att nu e det hennes tur att bli lycklig blahäblahä tror attt det e en sån feelgood läsning, när man inte orkar läsa något kompicerat. I vanliga fall hade jag satt betyg 2 men eftersom jag tycker att trollbunden är av de bättre Jane Green böcker så får det bli en 3 i betyg
Betyg 3
Liknande böcker:
Till låns
 B. Plain
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Djungelrummet
 C. Möller
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist