bokrecensioner boktips

Babyfeber

Författare: Jane Green
Genre: Roman
Ämnesord: humor
ISBN: 9132328281

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Julias förhållande med Mark har svalnat och gapet mellan dem blir allt större. I sin desperation intalar sig Julia att det är ett barn som saknas. Hon drömmer om en ljuvlig, underbar blöjreklambebis, som ska bli kittet mellan henne och Mark och göra henne till en hel kvinna. Men hur långt är hon beredd att gå för att bli gravid?

Maeve är allergisk mot allt vad relationer och familjeliv innebär och får eksem bara av att se en barnvagn. Upptagen med sin tevekarriär märker hon knappt att ett one-night-stand (som inte ens varade en hel natt..) har resulterat i en högst ovälkommen graviditet. Vad ska hon göra när hon ställs inför detta livsavgörande beslut och måste hon berätta det för fadern?

Samantha går helt upp i sin roll som mamma och har bara ögon för sin underbara son. Men ansvaret och ensamheten under långa dagar förändrar henne, och hennes man Chris undrar hur hans charmiga fru har kunnat förvandlas till denna hyperkänsliga vulkan, vars utbrott är lika häftiga som oförutsägbara. Finns det en väg tillbaka eller är deras äktenskap på väg att upplösas?


Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Babyfeber :
2005-07-02 22:37
Hej!
En humoristisk och realistisk bok och det finns en igenkänningsfaktor i boken.
Man känner för de olika karaktärerna i boken.
Lite rörigt med relationerna dom emellan...
Sist vill jag bara skriva att jag gillar det lyckliga slutet, även om det inte alltid är så i verkligheten.
Betyg 4
2005-11-26 18:27
Jag gillade den här boken eftersom man både som mamma och gravid känner igen sig hela tiden. Den kan kännas lite överdriven här och där men samtidigt är igenkänningsfaktorn genomgående! Slutet var något klichéartat men det behövdes ett lyckligt slut eftersom huvudpersonerna är så sympatiska. En typisk sträckläsare!
Betyg 4
2006-10-09 17:33
Bra bok även fast jag inte är en mamma :)
Betyg 3
2010-10-07 18:33
Lättsam bok om vänskap, kärlek och graviditet. Indelad i tre delar där man får följa olika huvudpersoner som dock vävs samman till samma berättelse, bara att den utgår från olika personer. Lite i keyes el Kinsella-anda men når aldrig riktigt upp till deras klass.
Betyg 4
Liknande böcker:
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Misstagens bok
 S. Bjerg
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser