bokrecensioner boktips

Iskallt och stenhårt

Författare: Richard Flinga
Genre: Biografi
ISBN: 9113014285


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rickard Flinga dömdes för mord i USA och satt tjugo år i fängelse, varav tretton i isoleringscell. En tillvaro där misshandel och mord tillhörde vardagen. En dag insåg han att han förmodligen inte skulle lämna fängelset levande. Då beslöt han sig för att bryta med sitt tidigare liv, drogerna, gängen och börja den långa, svåra resan mot friheten. Efter avtjänat straff utvisades Rickard Flinga till Sverige, hans föräldrars hemland, som för honom varit dittills helt okänt.

Medelbetyg: 3,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Iskallt och stenhårt :
2006-01-04 19:51
En självbiografi om en man som får reda på att hans dotter blivit utnyttjad. Skjuter förövaren, döms till fängelse. Ett ex antal år senare blir han frigiven och kommer till Sverige.
Betyg 3
2006-10-13 19:04
Jag har svårt att skriva en recension till denna bok. Detta är pågrund av att mina känslor inför den hela tiden förändras. Om vi börjar med språket så är den dåligt översatt och innehåller stavfel.

Men Richard beskriver utan större krussiduller sitt liv i fängelserna i Texas. Jag skulle önska läsa lite mer av hans tankar efter vissa händelser, men tankarna kommer i slutet av boken. Det är nyttig läsning, även om man hört att texas fängelser ska vara hårda så trodde jag inte förren jag läst boken att det var så hårt
Betyg 3
2007-07-24 18:46
innan jag läst boken fick jag höra att den skulle vara mycket bra och gripande, men dom förväntningarna tycker jag inte alls att den lever upp till, den är rätt dåligt skriven,han hoppar fram och tillbaka och det är väldigt mycke upprepningar och stavfel!
Mycket gnäll om hur sverige skötte hans ansökningar om förflyttning till svenskt fängelse, han skulle aldrig blivit utvisad om han själv inte ansökt om medborgarskap medans han satt i fängelset i texas. personligen ser jag ingen anledning till att han skulle sitta i svenskt fängelse, ingen anledning finns det heller till att svenska skattepengar ska ha gått till att försörja honom i sex års tid.

den här boken va inte någon höjdare direkt
Betyg 2
2009-04-08 17:19
koala75, du skriver väl inte så bra själv? En hel del stavfel m.m. Men jag ska läsa boken och det snart.
2010-02-15 23:48
Rätt eller fel att han fick komma till Sverige? Ja det kan ju diskuteras. Hur som helst tyckte jag att det var en bra och spännande bok!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Iskallt och stenhårt
Liknande böcker:
Sigrid och Isaac
 A. Wahlgren
Katarina den stora
 T. Blom
Mitt liv på travbanan
 H. Ingvarsson
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson