bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Mikrofonkåt
Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFans

 
Författare: Fredrik Strage
Genre: Fakta
ISBN: 912709877X
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,29 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fans :


perrolf 2005-12-30 20:15
Här får man läsa om Evert Taubes beundrare, som förföljde familjen och slutligen brände ner Sjösala. Beundrare av Agnetha Fältskog, Westlife, Mickael Jackson och många fler får här berätta sin egen historia. Klart intressant att läsa
Betyg 4

ElinLeticia 2006-01-09 20:25
Fredrik Strage är musikjournalist och har gett ut flera andra dokumentär böcker om musik. Denna bok består av elva berättelser om kändisdyrkan och besatthet i olika mediella sammanhang. Författaren tar upp både tonårsdyrkan av pojkband som psykotiska stalkers som ägnat sina hela liv åt att försöka komma i kontakt med sina idoler.

Boken växlar mellan att ta upp normala övergångs fenomen och ren besatthet. Han gör i förordet klart för läsaren att han inte vill framställa fans som något extremt eller dåligt. Kändisdyrkan kan vara ett uttryck för något annat, en form av obesvarad kärlek som hör till åldern, men också ett sätt att värja sig mot verkligheten, när något gått snett i livet.

Flera andra recensenter har betonat att Fredrik Strages förmåga att skildra fansen med respekt och även utgå från sig själv, och sina perioder av idoldyrkan, skapat en insiktsfull och distanserad bok som belyser fans på ett trovärdigt sätt. Jag vet inte om jag kan hålla med. Anspråket att vilja berätta objektivt märker jag av, men jag tycker inte författaren lyckas något vidare. Växlingarna mellan sund kändiskärlek och besatthet känns inkonsekvent.

och ger ett splittrat intryck. Visst är det olika manifestationer av kändisdyrkan, men jag föredrar en tydligare gränsdragning mellan det psykotiska och det sunda. Vidare är språket torrt och tråkigt, vilket gjorde boken till en oerhört trist läsupplevelse. Den får en tvåa.
Betyg 2

njosnavelin 2007-06-04 13:52
(ljudbok) lyssnade på den istället för att läsa den. vet inte om det beror det men tycker den var seg och inte särskilt intressant som man hade kunnat göra den. vissa kapital var riktigt trista. dock några bra som t.ex kapitlet om aghneta fältskog var ganska roande. personerna som blev stalkade har inte så mycket med min smak att göra som t.ex westlife vilket gör att det egentligen aldrig blir intressant.
Betyg 2

LadyRed 2007-06-11 14:38
En klar 5:a jag älskar det! Fantastiskt intressant & välskrivet!
Betyg 5

verran 2008-01-17 13:07
Boken handlar om enstaka fans och deras "jakt" på sina idoler varvat med information om fans i allmänhet. Jag tyckte att de delarna som bygger på intervjuer av enskilda fans/fanatiker var intresant att läsa, hur kan man bli så besatt av en känd person? men resten var ganska segt. En svag 3:a
Betyg 3

mazyoly 2009-01-17 22:16
Av alla berättelser i "Fans" finns det en lysande stjärna som man alltid kommer att minnas. Den ENDA berättelse man kommer att minnas. Och det är den som handlar om Agneta Fältskog. 5 poäng till just den.

Betyg 3

randiig 2010-03-06 23:53
Gillar verkligen Strages sätt att skriva! Vissa kapitel känns dock lite väl långrandiga, men ändå en klar fyra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fans


  Köp boken som film på cdon: