bokrecensioner boktips

Bortom ljus och mörker

Författare: Lotta Thell
Genre: Biografi
ISBN: 9189618645


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tiotusentals läsare har gripits av Lotta Thells böcker om sitt liv som tung heroinist. I 'Bortom ljus och mörker' skriver Lotta Thell om sin spännande men krokiga väg till ett normalt liv - och om en kärlek uta n gränser.

Medelbetyg: 3,5 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bortom ljus och mörker :
2005-08-23 08:55
Den här boken öppnade mina ögon.
Betyg 3
2005-11-13 15:25
Sista boken i trilogin om "Eva". I denna bok får vi fortsätta följa hennes kamp mot drogerna och hur det är att vara medberoende som hennes man, Erik. Jag tycker det är fantastiskt att han orkade med och troget stod vid hennes sida under hela denna tid. De här böckerna är nyttiga att läsa för de öppnar ögonen för en större förståelse hur oerhört hemskt det är med knark och hur jobbigt alla narkomaner i grund och botten har det. Dessutom är det hemskt frustrerande att läsa om hur svårt, nästintill omöjligt, det är att få hjälp för den som bestämt sig för att lägga av...
Betyg 4
2006-07-13 21:21
Sista boken om Eva. Jag har lite svårt för den här boken. Hennes sambo känns t ex alldeles för perfekt för att vara sann. Men eftersom boken baseras på verkliga händelser så är han väl så där fantastisk.
Betyg 3
2006-08-24 21:14
Ibland gjorde det ONT att läsa den här boken, jag fick stanna flera gånger och hämta andan. Man förstår hur jobbigt hon har det, och det ger en ny syn på heroinister och vad som driver dem.

Språken tilltalade mig inte och bitvis var den var trög att läsa, men budskapet är viktigt.
Betyg 3
2006-10-28 15:48
Här får vi återigen följa Eva i hennes drogmissbruk, hennes ångest och slutligen i hennes kamp för att sluta med heroinet.

Ett måste om man läst de övriga böckerna i serien.
Trots att denna bok är gripande med ett viktigt budskap är den ändå, bitvis, seg och trög att läsa.
Betyg 3
2007-02-15 15:30
Jag tyckte att den här första boken av Lotta Thell var en aning seg i handlingen men blev mer imponerad när jag läste andra och tredje boken.
Betyg 4
2007-04-19 09:54
Mycket bra bok om man levt brevid/i detta liv. Annars kan jag tänka mig att boken inte faller helt rätt då beteenden m.m. måste kännas igen. Hur som helst en sjukt bra bok!
Betyg 4
2007-04-21 22:32
Man får verkligen en annan syn på missbruk OCH missbrukare!
Betyg 5
2009-03-20 10:34
Tredje boken om Eva och missbruks livet, denna delen tyckte jag var bättre än tvåan mer känsla och sorg. Tycker hemskt synd om Samuel och han är även den karaktären som jag har fått mest känsla för. Erik är bara så perfekt utan några fel och brister, medan Eva är så svag och självisk men Samuel är så äkta och så trasig. Denna bok har väckt mitt minne och känslor för alla de som inte har klarat sig undan heroinet och alla de som fortfarande kämpar, livet ör verkligen orättvist varför klarar en sig men inte den andra, varför lever jag men inte han/hon.
Språket kan vara lite väl tjatigt och enkelt men ändå äkta och så ångestfullt, en bra bok som mpnga bör läsa för att bli av med sina fördomar.
Betyg 3
2009-09-07 08:36
Jag tyckte inte om den här boken.Den är alldeles för "pratig" och dialogerna kändes för tillgjorda för att verka äkta. Boken skulle ha kunnat vara 100 sidor kortare och ändå fått med hela handlingen. Mycket utdragen.
Jag hoppas de två sista böckerna i serien är bättre.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bortom ljus och mörker
Liknande böcker:
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko
Också Annie
 A. Lööf
Den osynliga flickan
 M. Hartley