bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bortom ljus och mörker
För kärleks skull
I skuggan av värmen
Kärleksbarn
Utan en tanke
Liknande böcker:
Utan en tanke
 L. Thell

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI skuggan av värmen

 
Författare: Lotta Thell
Genre: Biografi
Ämnesord: , drogmissbruk
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9197299200
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Eva är rotlös, bottenlös, föräldralös... och narkoman, en sargad själ. Med ena foten i den undre världen och den andra i den riktiga världen och med tre sprutor i fickan arbetar hon natt som väktare mitt i centrala Stockholm. I tjänsten möter hon Erik - polis - en värdig, säker och vacker man. Deras liv förändras på ett dramatiskt och omtumlande sätt. En gripande och fängslande roman om en narkomans livsöde och om oemotståndlig kärlek, en både skrämmande och hisnande historia baserad på verkliga händelser i författarens liv. Sällan har en sådan rak och naken berättelse exponerats på ett så trovärdigt och engagerande sätt. I skuggan av värmen är en synnerligen läsvärd roman som inte lämnar någon oberörd.

Medelbetyg: 3,89 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I skuggan av värmen :


Synnez 2005-11-10 18:34
Andra boken om Eva och fortsättningen på Utan en tanke. I den här boken har Eva blivit vuxen och lämnat Hassela-kollektivet bakom sig. Det har dock inte hjälp henne nämnvärt och hon är fortfarande beroende av heroin. Trots detta arbetar hon som väktare i Stockholm och lyckas leva ett dubbelliv utan att hennes kollegor fattar hur det är ställt med henne. En dag träffar hon polisen Erik och för honom kan hon inte ljuga längre.

En mycket gripande roman som handlar om författarens egna upplevelser och erfarenheter. Hon berättar utlämnande och detaljrikt och man blir oerhört berörd av hennes uppriktighet. En skrämmande men läsvärd bok.
Betyg 4

Kiaa 2006-03-01 20:40
Mycket fänglsnade - bitvis jobbig att läsa
Betyg 4

Nessa 2006-07-13 21:12
Fortsättningen om Evas kamp. Eftersom den baseras på författarens egna upplevelser känns det extra obehagligt att läsa boken.
Betyg 3

Phenomena 2006-09-30 16:32
Eva har lämnat Hassela-kollektivet. Hon är tung heroinmissbrukare. Trots det lyckas hon få jobb som väktare. I tjänsten träffar hon polismannen Erik. Erik som älskar henne. Alltid. Bortom ljus och mörker.

En bok som griper och berör, otroligt rakt och starkt berättad. Som läsare kan man verkligen känna Evas ångest och förtvivlan.
Betyg 4

restless 2007-02-15 15:28
Jag tyckte att den här första boken av Lotta Thell var en aning seg i handlingen men blev mer imponerad när jag läste andra och tredje boken.
Betyg 4

Pnilla77 2007-04-21 22:29

Betyg 5

helena2 2009-07-19 12:17
Den här var mycket bättre än den första boken i serien. Fast det blir lite mycket jagande efter "kabbar" ibland. Ser fram emot att läsa nästa.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I skuggan av värmen


  Köp boken som film på cdon: