bokrecensioner boktips

I skuggan av värmen

Författare: Lotta Thell
Genre: Biografi
Ämnesord: , drogmissbruk
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9197299200


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Eva är rotlös, bottenlös, föräldralös... och narkoman, en sargad själ. Med ena foten i den undre världen och den andra i den riktiga världen och med tre sprutor i fickan arbetar hon natt som väktare mitt i centrala Stockholm. I tjänsten möter hon Erik - polis - en värdig, säker och vacker man. Deras liv förändras på ett dramatiskt och omtumlande sätt. En gripande och fängslande roman om en narkomans livsöde och om oemotståndlig kärlek, en både skrämmande och hisnande historia baserad på verkliga händelser i författarens liv. Sällan har en sådan rak och naken berättelse exponerats på ett så trovärdigt och engagerande sätt. I skuggan av värmen är en synnerligen läsvärd roman som inte lämnar någon oberörd.
Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I skuggan av värmen :
2005-11-10 18:34
Andra boken om Eva och fortsättningen på Utan en tanke. I den här boken har Eva blivit vuxen och lämnat Hassela-kollektivet bakom sig. Det har dock inte hjälp henne nämnvärt och hon är fortfarande beroende av heroin. Trots detta arbetar hon som väktare i Stockholm och lyckas leva ett dubbelliv utan att hennes kollegor fattar hur det är ställt med henne. En dag träffar hon polisen Erik och för honom kan hon inte ljuga längre.

En mycket gripande roman som handlar om författarens egna upplevelser och erfarenheter. Hon berättar utlämnande och detaljrikt och man blir oerhört berörd av hennes uppriktighet. En skrämmande men läsvärd bok.
Betyg 4
2006-03-01 20:40
Mycket fänglsnade - bitvis jobbig att läsa
Betyg 4
2006-07-13 21:12
Fortsättningen om Evas kamp. Eftersom den baseras på författarens egna upplevelser känns det extra obehagligt att läsa boken.
Betyg 3
2006-09-30 16:32
Eva har lämnat Hassela-kollektivet. Hon är tung heroinmissbrukare. Trots det lyckas hon få jobb som väktare. I tjänsten träffar hon polismannen Erik. Erik som älskar henne. Alltid. Bortom ljus och mörker.

En bok som griper och berör, otroligt rakt och starkt berättad. Som läsare kan man verkligen känna Evas ångest och förtvivlan.
Betyg 4
2007-02-15 15:28
Jag tyckte att den här första boken av Lotta Thell var en aning seg i handlingen men blev mer imponerad när jag läste andra och tredje boken.
Betyg 4
2007-04-21 22:29

Betyg 5
2009-07-19 12:17
Den här var mycket bättre än den första boken i serien. Fast det blir lite mycket jagande efter "kabbar" ibland. Ser fram emot att läsa nästa.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I skuggan av värmen
Liknande böcker:
Utan en tanke
 L. Thell