bokrecensioner boktips

Avbrott

Författare: Hans Alfredson
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 1983
ISBN: 9146182497


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Hans Alfredsons samling av berättelser bjuds vi på historier i varierande stämninglägen och format. Här finns det mesta: ombonat gemyt, våld, rackartyg och besynnerligheter. Men här finns också eftersinnande allvar i den frodiga berättarglädjen. Och inte minst det riktig, riktigt rysliga...


Hans Alfredsons röst känns mycket väl igen i berättelserna men i det välbekanta lurar ständigt överraskningar som ingen väntat sig!


Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Avbrott :
2005-07-24 00:29
Hans Alfredson är en älskad svensk författarprofil som ligger bakom succeböcker såsom "En ond man", "Attetatet i Pålsjö", "Lagens långa näsa" och många fler. Typiskt för författaren är hans mångsidighet inom en mängd olika områden. Författaren har agerat på scen, regisserat, skrivit manus och mycket annat.

I denna novellsamling hittar vi två större delar. Här är en samling av smått humoristiska berättelser (ofta återberättade som dialoger utifrån olika människors perspektiv), men här finns också en längre deckarhistoria med sektretisk förankring.

Enligt min mening är denna samling splittrad och ganska meningslös. Språket känns ofta banalt och intetsägande. Jag hade kankse haft överseende med nämnda saker om inte historierna hade varit så lama. Ofta har de en färgstark kärna men författaren lyckas sällan (om aldrig) ge historierna liv. Denna bok är ganska futtig, en kråka i marginalen och kännetecknar inte den konstnär som jag tidigare ansett Alfredson vara. "Avbrott" får en tvåa.

Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Avbrott
Liknande böcker:
Julkrimineller
 A. Trosell
Kvinnor utan män
 P. Jaskoviak
Jeeves klarar skivan
 P. Wodehouse
Golfhistorier
 P. Wodehouse
Onkel Toms barn
 R. Wright