bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Avbrott
Blommig falukorv och a..
De döda kring Maria
En ond man
En yxa i nacken
Ernst Semmelmans minnen
F. : En överdriven äve..
Gummitummen : Skizzer..
Lagens långa näsa
Lindemans låda Fullare..
Mordet på jultomten oc..
När månen gick förbi
Rosa rummet eller oper..
Svea Hunds limerickar
Varför är det så ont om Q
Liknande böcker:
Kevin & Schröder
 B. Danielsson
Dimma över Darjeeling
 M. Bergstrand
Indisputable Existence..
 H. Fry
Yoga upproren
 F. Frängsmyr
Liv och död
 B. Danielsson
Muralgranskaren
 D. Nessle
Stora fräckisboken
 B. Karlsson
Annons-flickan från Od..
 J. Skeslien Charles
Martins bästa - och sä..
 M. Timell
Visst är det härligt a..
 R. Fuchs

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn liten bok om att bränna löv, ris, kvistar...

 
Författare: Hans Alfredson
Genre: Humor
Ämnesord: humor, trädgårdsarbete
ISBN: 9789146223887
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Titel: En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar och annat avfall i ett hörn av trädgården.

Ni har just läst ut en bok - om ni har läst alla sidorna i rätt ordning - som handlar om ting ni aldrig anat förut. Vi ber er enträget att inte avslöja för vänner och bekanta intrigens upplösning! Men meddela gärna era kompisar att denna skrift är oumbärlig för alla som har en trädgård, samt för alla som saknar en sådan. Ni kan då lämpligen citera något av följande uttalanden om boken:


"En fantastisk rolig bok" H.A.

"Jag har aldrig haft så roligt precis!" Sign. 'Hasse'

"En otroligt......bok!" Dagsnyheterna

Utdrag ur boken:
”Sysslandet med enkla redskap, naturföremål och eld, samt det tämligen långa vistandet utomhus i ensamhet skapar en stor mottaglighet för filosofiska tankar. Vi behöver bara erinra oss filosofen Baruch Spinoza, som ju slipade linser, medan han uttänkte sina berömda tankar. Tvånget att syssla med slipmaskinen i alla väder (och naturligtvis den oerhörda press det måste innebära att heta Baruch) födde hos honom idéer som inte förrän i vår tid kunnat glömmas. Själv har jag t.ex. helt nyligen glömt dem.” (sid. 20)


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar... :


stigh 2005-04-12 11:14
Hans Alfredssons ”En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar och annat avfall i ett hörn av trädgården” är en lätt och roande skildring som driver hejdlöst med böcker som överteoretiserar vardagliga företeelser. Alfredsson går med glimten i ögat igenom alla upptänkliga och oupptänkliga fenomen som har att göra med eldning av gammalt skräp. I bokens totalt elva kapitel får läsaren bl.a. veta vilka faror som står på lur för den som utför och övervakar brännandet av löv, ris, kvistar och annat avfall i ett hörn av trädgården, hur man kan klä sig när man eldar, hur man tillverkar falska lövhögar (!), vilka tändstickor som bör väljas och exempel på gångstilar och poser som brännaren med fördel kan använda sig av för att imponera på sin omgivning. Dessa smått sanslösa genomgångar backas på ett effektfullt sätt upp av helt vanvettiga illustrationer (bl.a. en illustration av liten brännhög i genomskräning skala 1:100). Språket är glatt och sprudlade och den humoristiska idén lysande. Vissa avsnitt var faktiskt så hejdlöst roliga att mitt skratt gav upphov till våldsamma och andnödsalstrande konvulsioner – andra delar kändes inte alls lika roliga. Boken är inte på något sätt att betrakta som något litterärt mästerverk (långt därifrån), men bitvis är den väldigt rolig. Den kan därför med fördel läsas för den som vill liva upp en tråkig kväll.

VARNING: Att denna bok delvis appellerade till min förryckta humor utgör ingen som helst garanti för att den kommer att uppskattas av dig eller dina närmsta vänner…
Betyg 3

helix 2011-08-08 17:03
En småkul liten bok, där författaren säkert även roat sig själv när han hittat på alla de här lustigheterna. Inte minst kryllar det av trevliga ordlekar...
Betyg 3

gun 2017-08-03 22:35
I elva kapitel beskrivs hur högen ska göras och var och hur. Tändningens beskaffenhet är viktig och i humoristiska ord beskrivs olika typer av tändstickor och tillsatser. Brännarens kläder och redskap utlöser ett och annat gapskratt. En mycket roande berättelse.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar...


  Köp boken som film på cdon: