bokrecensioner boktips

Het måne

Författare: Mempo Giardinelli
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bernardo Ramiro återvänder till militärdiktaturens Argentina efter många års studier i Paris. Han är trettiotvåår gammal, en jurist som spås en lysande framtid. Det är en tryckande het och fuktig natt då han första gången träffar Araceli och vet att hans åtrå inte kommer att lämna honom någon ro. Hon är andlöst vacker, drömsk, retsam ¿ och hon är bara tretton år gammal. Han tillbringar natten i hennes fars hus. Från den halvöppna dörren ser han henne ligga sovande i månskenet. Han är medveten om att det är fel, han inser att det kan kosta honom allt,ändå går han in och stänger dörren efter sig ¿
Mempo Giardinelli är en av Argentinas ledande författare. Het måne låg på bestsellerlistan i 27 veckor.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Het måne :
2003-12-14 13:15
Brottets psykologi. Hur kommer det sig att annars fullkomligt normala människor begår vedervärdiga brott? Det här är en kort liten roman, bara drygt 100 sidor men efter man läst den bär men den med sig länge som ett obehagligt litet sandkorn inne i hjärnan.
Betyg 4
2006-12-01 11:47
Denna korta roman, utspelad i Argentina, handlar om Bernardo Ramiro som våldtar och försöker döda en trettonårig flicka när han är på besök hos hennes far. När han sedan ska bege sig därifrån blir han inte av med flickans far, så de beger sig av tillsammans med bil. Vad som sedan händer får stora konsekvenser för Bernardo.

Boken är mycket kort och lättläst, med ett slut som jag inte blir riktigt klok på.
Betyg 4
Liknande böcker:
Vända hem
 Y. Gyasi
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Versioner av oss
 L. Barnett
Jag hade så mycket
 T. Marstein
Knutby
 J. Bonnier
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Jackie
 A. Swärd