bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Så nära barfota
 M. Hedegård
Morality for Beautiful..
 A. McCall Smith
Kvinnorna på stranden
 T. Alsterdal
Tears of the Giraffe
 A. McCall Smith
På kryss mot kärleken
 N. Muskett
Sånt jag berättar för..
 S. Azzeddine
En kvinnlig konsult på..
 A. Malmlöf
Pojkår
 J. Coetzee
Comédia Infantil
 H. Mankell

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGraceland

 
Författare: Chris Abani
Genre: Roman
Ämnesord: , afrika
ISBN: 0374165890
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


In this dazzling debut by a singular new talent, the sprawling, swampy, cacophonous city of Lagos, Nigeria, provides the backdrop to the story of Elvis, a teenage Elvis impersonator hoping to make his way out of the ghetto. Broke, beset by floods, and beatings by his alcoholic father, and with no job opportunities in sight, Elvis is tempted by a life of crime. Thus begins his odyssey into the dangerous underworld of Lagos, guided by his friend Redemption and accompanied by a restless hybrid of voices including The King of Beggars, Sunday, Innocent and Comfort. Ultimately, young Elvis, drenched in reggae and jazz, and besotted with American film heroes and images, must find his way to a GraceLand of his own. Nuanced, lyrical, and pitch perfect, Abani has created a remarkable story of a son and his father, and an examination of postcolonial Nigeria where the trappings of American culture reign supreme.Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Graceland :


kartul 2005-04-03 00:57
En mycket fascinerande bok om ett fascinerande land. Chris Abani som numera bor i USA men som kommer från Nigeria har skrivit en mycket läsvärd bok om det nigerianska samhället. Historien om Elvis, som försöker leva på att imitera Elvis Presley för turister och andra som har pengar, men som hamnar i diverse ljusskygga aktiviteter ger en god inblick i hur det kan vara att vara fattig i ett land där makthavarna inte styrs av folkets väl.

Här får läsaren en god inblick i hur livet i ett slumområde där man aldrig vet hur länge husen skall få stå kvar kan vara. Det handlar också om förhållandet mellan Elvis och hans alkholiserade far som alltid försummat familjen. Boken är oftast djups tragisk, men samtidigt finns det ett stråk av hopp i Elvis vilja att leva ett anständigt liv mitt i eländet.

Personligen störs jag av de märkliga inledningarna till varje kapitel där diverse ingredienser i en kolanötsceremoni skildras. Det är för mig svårt att få ut något av dessa, och de gör att betyget är nära att sänkas till en trea, men boken är ändå tillräckligt bra för att klara fyran. Boken är inte översatt till svenska.
Betyg 4

helix 2010-08-20 16:01
En berättelse om hur det kunde vara att växa upp fattig i Nigeria i en ganska närliggande förfluten tid. I det stora en intressant roman, som ger oss inblick i ett land vi inte vet mycket om, och vi blir övertygade om hur ett fattigt liv lätt kan leda till kriminella handlingar, som blir genvägar till ett bättre liv...
Det stora problemet med "Graceland" är att det blir så tydligt "uppvisande" av hur illa det var/är i Nigeria. Vi blir skrivna på näsan, och det känns aldrig bra.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Graceland


  Köp boken som film på cdon: