bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I tystnaden begravd
Låt mig ta din hand
Vänd dig inte om
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnorna på stranden

 
Författare: Tove Alsterdal
Genre: Roman
Ämnesord: politik, hälsa, mord, religion, natur, kärlek, kultur, spänning, ungdom, vatten, båt, flykt, hot, afrika, usa, frankrike, portugal, reportage, människohandel
ISBN: 9789185801961
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Lärorik:  9
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I gryningen vaknar Terese från Järfälla på en strand i södra Spanien. Hon vinglar ner till havet och kliver på liket av en afrikansk man.
I skydd av natten smyger en kvinna i land i hamnen intill. Hon har smugglats över havet och räddats ur vågorna. Hennes namn är Mary, men inte länge till.
I New York försöker Ally få tag i sin man som är en känd frilansjournalist. Han har åkt till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally trotsar sin cellskräck och tar ett plan över Atlanten för att söka reda på honom. Det blir en resa in i det mörkaste av Europa och djupt in i hennes eget förflutna.

Kvinnorna på stranden är en svart thriller om tre kvinnor, tre liv som förändras brutalt. Tre vägar kommer att korsas vägar som leder dit inga lagar når, där ondskan styr bakom vackra fasader och människor kan köpas och säljas, byta skepnad eller dö.

Tove Alsterdal (f 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film. Kvinnorna på stranden är hennes romandebut.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnorna på stranden :


gun 2013-07-12 19:03
En mycket gripande roman/deckare om människosmuggling och hur de behandlas av smugglarna. Om människorna dör eller inte bryr sig inte smugglarna om när de väl har plockat åt sig allt som finns. De stackare som väl når det främmande landet hamnar i klorna på smuggelchefen och de får leva under slavliknande förhållanden där de blir så gott som gratis arbetskraft. Under nattetid låses de in. När någon rymmer eller försöker yppa vad de varit med om så mördas de.

Romans huvudperson Ally råkar illa ut på jakt efter sin man men hon klarar sig tack vare sin starka överlevnadsinstinkt. De som överfallit henne kommer hon inte åt men hon tänker hämnas på deras uppdragsgivare-

Romanen belyser ett problem som är aktuellt. Människor i fattiga länder tror att de kommer att tjäna mycket pengar bara de lyckas ta sig till Europa eller USA.
Betyg 5

sgs 2018-02-27 18:49
En rafflande deckare som utspelas i Spanien, Paris och Lisabon och och handlar om jakten på människosmugglare. En journalist är något på spåren, han försvinner och hans fru följer i hans spår i hopp om att finna honom.
Spännande, känns väldigt aktuell med alla tragiska olyckor på medelhavet när människor flyr till ett som de hoppas, bättre liv i Europa.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnorna på stranden


  Köp boken som film på cdon: