bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hybris
Propagandans makt: Sam..
Liknande böcker:
Tidens historia
 T. Berg Eriksen
Rummet, tiden och männ..
 G. Clark
Boktjuvarna Jakten på..
 A. Rydell
Myternas etrusker; urs..
 B. Frizell
Retro, en bok om hemda..
 M. Tobias Lithner
Drömtydning
 S. Freud
Birkas skepp Vikingati..
 J. Hansson
Bli grymt rik på aktier!
 A. Haskel
Englands Historia, del I
 D. Harrison
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkurkstater

 
Författare: Noam Chomsky
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9173249157
 
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


»En som får vedertagna sanningar att explodera« - så beskrivs Noam Chomsky av New York Times. Begreppet »skurkstater« används med förkärlek av USA på stater som Irak, Iran, Libyen och f.d. Jugoslavien, medan Chomsky i sin bok mäter världens supermakter med deras egna måttstockar och visar vilka som verkligen gjort sig förtjänta av att kallas skurkstater.
USA och dess allierade bestås en speciellt noggrann granskning till följd av deras flagranta brott mot just de internationella lagar de säger sig vilja upprätthålla: bombningarna mot Irak; Natos intervention i Kosovo; USA:s stöd för terrorregimen på Östtimor; den politiska krisen i Colombia.
Chomsky granskar också närgånget USA:s inblandning i Mellanöstern, Sydostasien, Karibiska övärlden och Latinamerika för att se vilka effekterna blivit av militär dominans och ekonomisk imperialism. Vidare avslöjar Chomsky USA:s allt öppnare förakt för FN-resolutioner, Deklarationen om mänskliga rättigheter och internationella prejudikat. Hans analys visar att legaliteten har reducerats till ett irritationsmoment för USA som självt kan göra anspråk på titeln »skurkstat«.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skurkstater :


helix 2005-03-12 13:33
Chomsky är amerikan som kritiserar sitt eget lands utrikespolitik. Det är mycket intressant och han är väldigt skarp. Och han verkar ha mycket på fötterna för det han säger. Mycket faller på plats när man läser honom (eller lyssnar på honom för den delen). Men det är inte precis det man får höra i den allmänna debatten. Kanske just därför är granskande reportrar (?) som Chomsky ovärderliga.

"Skurkstater" är en samling skrifter över flera olika ämnen. Många av dem är nedtecknade muntliga framställningar han hållit som föredragshållare. Det är inte precis det rikaste språket, och bitvis är det mycket tungrott, men ämnet är såpass fascinerande att har man bara lite tålamod och energi kommer man igenom det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skurkstater


  Köp boken som film på cdon: