bokrecensioner boktips

Fråga Alice

Författare:
Genre: Biografi
ISBN: 9188879003


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alice kan vara vem som helst. Alice kan vara någon du känner. Alice knarkar. Superstark autentisk dagbok av femtonårig flicka.

En femtonårig flicka dör av en överdos. Hon är helt vanlig, uppväxt under trygga familjeförhållanden, och vägen in i drogmissbruket är mest slumpartad. Fråga Alice är hennes dagbok. Boken kom ut på svenska första gången 1979, och vi som läste den då kunde aldrig glömma den.
Tyvärr är den fortfarande lika aktuell och nya generationer läsare har tagit till sig detta grymma och sorgliga stycke verklighet. I USA ligger boken på topplistorna månad efter månad. I ny översättning blir Fråga Alice nu äntligen tillgänglig för svenska läsare!

Utdrag ur boken:
Då fick Ulla-Kerstin fnatt och kastade en mot-emk mot eleverna. Alla föll ner från räcket och dog.
Medelbetyg: 3,59 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fråga Alice :
2003-12-09 14:41
En gripande bok om en missbrukande tonåring, det kan hända vem som helst, ämnet är lika allvarligt nu som då.
Betyg 4
2004-02-22 19:14
Man blir verkligen rörd av att läsa boken. Mycket spännande, jag läste ut den på 2 dagar. Hemsk, men tyvärr måste sådana böcker läsas för att man som ungdom ska förstå hur människor påverkas av droger.
Betyg 5
2004-04-07 02:38
jag läste boken när jag var 15-16 år och det är en av de få böcker som berörde mig så mycket som tonåring.Det var ett slags måste bland tonåringar då....jag tyckte mycket om den, det var spännande och intressant, men visst blir man ledsen till slut :(
Betyg 5
2004-05-02 22:43
Läste den här boken på engelskan i ettan på gymnasiet. Det var den andra bok vi skulle läsa (vi fick aldrig välja böcker). Tyckte inte den var speciellt bra, mest bara väldigt tragisk (den boken vi läste innan hade handlat om en uteliggare, så inte så värst uppmuntrande böcker kanske). Vissa tycker säkert väldigt mycket om den här typen av böcker, dock inte jag.
Betyg 2
2004-07-09 19:05
Hemsk men oehört bra! Kunde inte slita ifrån mig den.
Betyg 4
2004-08-06 07:59
Ganska långtråkig.
Betyg 3
2004-12-30 14:51
Man kunde inte lägga boken ifrån sig förrän man hade läst ut den.
Mycket bra. Gripande. Fråga Alice berör verkligen läsaren!

Slutet kom helt som en överraskning för mej. Jag trodde inte att hon skulle dö.

Tycker att författaren nästan "lockar människor" till att testa droger.
Som när det står: När jag testade droger blev jag av med alla mina problem. Jag kände mig härligt snurrig, och en massa starka färger dalade framför ögonen. Jag mådde så bra".

Kanske inte så bra.
Fast å andra sidan är ju detta en flickas dagbok.


Betyg 3
2005-07-31 13:45
Ah hade helt gkömt bort den är boken. Jag läste den för ett par år sen dock på engelska (Ask Alice Anonymous). Som tidigare talare sagt så är det oerhört gripande. En sträckläsningsbok, den känns oerhört äckta och då menar jag inte äckta som om man någongång skulle tvivla på att den vore äckta utan äckta i den meningen att verkligheten känns genast mycket mer närmre och skrämmande. Jag var 16 när jag läste den och den har till viss del inspirerat mig till mitt eget skrivande. Den har i korta drag hjälpt mig med att få fiktion låta verkligt... Inte en femma men dock en säler fyra. Det är en klockren bok för gymnasieelever och skolor borde överväga att köpa in boken i stora kvantiteter...
Betyg 4
2006-04-02 21:46
Vi läste denna boken i ettan på gymnasiet, och jag tycker inte alls om boken som helhet. Mycket tragisk, och väligt mycket hopp, så det fanns inget sammanhang eftersom det var henne egen dagbok, så man blev väldigt förvirrad och förstod inte så mycket vid vissa ställen i boken. Men annars var den bra.
Betyg 2
2007-11-22 17:40
Fråga Alice var en bok som jag har fäst mig vi otroligt mycket. Den handlar om en flicka som hamnar i fel umgänge och börjar missbruka narkotika. Hon bestämmer sig för att börja skriva dagbok och det är den som boken är baserad på. Hon skriver otroligt levande. Man får följa hennes kamp om att vinna tillbaka livet och sina föräldrars förtroende. Men vägen tillbaka är lång och mycket svår och hon får utstå en hel del otäcka händelser...
Betyg 5
2009-01-07 10:42
Har precis läst boken. Den var okej, men kändes inte som den var skriven av en 15 åring. Tror kanske att det beror på att jag läste den svenska översättningen.
Tyvärr är jag dålig på engelska, annars hade jag ju kunnat jämföra.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fråga Alice
Liknande böcker:
Moa Zedong
 H. Hägerdal
Sonja Wigert
 I. Theien
I bunkerläkarens våld
 I. Eriksson
Lucke & Lull : arvet e..
 B. Af Kleen
Carl von Linné
 T. Blom
Augustus
 E. Queckfeldt
Att välja
 E. Eger
Renias dagbok
 R. Spiegel