bokrecensioner boktips

En jävla helg

Författare: Helen Zahavi
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, hämnd, våld
ISBN: 0006544657


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är berättelsen om Bella som vaknade en morgon och visste att hon hade fått nog.
Bella bor i en källare i Brighton. Bella är förföljd. Någon tittar på henne genom de fördragna gardinerna. Någon ringer henne på nätterna. Någon följer efter henne på gatan och berättar för henne vad han ska göra med henne. Någon väcker hennes hämndbegär och drabbas av hennes hämnd.
Kvinnor som Bella har inte råd att vänta. Bräckliga kvinnor är inte gjorda för att ta emot slag. Man har inga reserver om man är Bella. Man är jägaren eller bytet. Slaktaren eller lammet. Mördaren eller offret. För till och med lilla spröda Bella kan lyfta en hammare. Till och med hon kan hålla den med båda händerna och först svinga den högt i luften och sedan slå nedåt...
Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En jävla helg :
2005-03-07 16:17
Originaltitel: Dirty Weekend

Om en kvinna som en dag får nog av mäns ovälkomna inviter och helt enkelt dödar dem. Boken beskrivs i en recension på baksidan som rolig, vilket jag har mycket svårt att förstå. Brutal, ja, men rolig? Nope. Jag upplever stämningen i boken som ganska mörk och "smutsig".
Påminner om Erika Lopez´s böcker om Tomato Rodriguez i språk och stil.
Betyg 2
2005-03-10 19:32
man får en styrka efter att man läst denna bok, alla kvinnor läs den!!!
Betyg 5
2005-08-14 22:48
En mörk och dyster bok.
Betyg 3
2005-08-15 07:34
Det är många år sedan jag läste den här boken men den gjorde stort intryck på mig då. På sätt och vis skulle jag vilja läsa om den idag men jag är rädd för att förstöra mitt första intryck ....
Betyg 4
2006-09-17 15:00
Dyster bok som ger ett obehagligt intryck av män som nästan inte går att inte påverkas av i läsandets stund.
Betyg 3
2021-04-13 08:34
Först upplevde jag sättet som den här boken är skriven på som aningen irriterande där författaren själv går in som någon form av sidoberättare i historien istället för att låta berättelsen rulla på fritt. Men när jag väl vant mig vid det så kunde inte jag sluta läsa. Det här är en mycket spännande, välskriven, rå berättelse där vissa delar är så förödmjukande och hemska att jag känner riktigt äckel. På samma gång finns här även en stor portion svart humor. Och den är så enkelt gestaltad.
Den skygga, psykiskt instabila Bella lever ensam i sin källarvåning, det enda hon vill är att få bli lämnad ifred. Men telefonen låter henne inte vara ifred och från fönstret i huset mittemot spionerar en man på henne. Han hotar henne å det grövsta. Och han är inte ensam. Boken igenom hotas hon av farliga män, hotas om att våldtas, att mördas. Ett flertal tillfällen blir hon sexuellt förgripen på. Men hon ringer aldrig till någon polis och anmäler. Hon blir inte en siffra i statistiken.
Istället genomgår hon en förvandling. Från rädd enstöring till en bestialisk mördarmaskin som bestämmer sig för att sopa bort det hotande avskummet från jordelivet.
Spännande och välskriven, men här finns också som sagt en hel del svart humor. En riktig sträckläsningsbok som det var omöjligt att lägga ifrån sig. Jag hoppas att det finns fler böcker översatta av författaren.
Det här är utan tvekan den otäckaste boken jag hitintills läst under detta år. Jag kan riktigt varmt rekommendera den.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En jävla helg
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Svärmodern
 M. Herngren
Regnvakt
 T. de Rosnay