bokrecensioner boktips

Den som haver barnen kär

Författare: Viktoria Höglund
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188725417


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När barnen på Kullens förskola ska räknas in under en vinterutflykt i Lill-Jansskogen i Stockholm saknas Simon.

Men en tvååring kan väl inte bara försvinna? Inte mitt på dagen, inte från förskolan. Kanske har han följt efter ett papper som fladdrade i vinden, en boll i rullning, en hund på rastning? Eller gömt sig. På skoj, som barn gör.

Timmarna går utan att Simon hittas. Paniken växer hos pojkens anhöriga och polisen saknar konkreta spår. Är Simon ens kvar i området? Eller är han bortförd? Av vem i så fall och varför?

Psykologen Malin Dahl kopplas in för att hålla krissamtal och stötta förskolepersonalen. Snart engagerar hon sig långt mer än någon hade förväntat sig, allra minst hon själv, och när fler barn försvinner kan hon inte längre backa.

Den som haver barnen kär är en psykologiskt inträngande spänningsroman om föräldraskap, barnlängtan och hur långt vi egentligen är beredda att gå för våra små.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den som haver barnen kär :
2019-12-23 00:11
Klassisk dussindeckare som inte ens underhåller mig för stunden. Jag håller inte med de fantastiska recensioner som jag läst om den här boken. Den skulle däremot kunna bli riktigt bra och ruggig. Nästan så att jag ryser när jag tänker på vad t.ex. Inger Frimansson eller Karin Fossum hade kunnat göra med en och samma berättelse. Men den här tilltalar mig inte alls och jag upplever den heller inte som särskilt spännande. Snarare förutsägbar och karaktärerna tråkar ut mig totalt. Nej tyvärr, det här var en besvikelse för mig. Men som tur är så är ju smaken som baken, och av de recensioner jag läst så är det många som tycks uppskatta den här boken. Dock inte jag.
Okej uppläsare, men långt ifrån den bästa.
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2
2020-09-20 19:43
Förskolan Kullen gör en vinterutflykt till Lill-Jansskogen. Ett barn försvinner. Vad har hänt? Timmarna går utan att pojken hittas.
Psykologen Malin Dahl kallas in för att hålla krissamtal och stötta personalen.

Detta är en debut. En bra debut.
Boken griper tag i mig och jag fastnar direkt i storyn. En skräckupplevelse jag kan identifiera mig i, både som förälder och som utbildad pedagog.
En spännande och välskriven historia, bra miljö- och personbeskrivningar. Korta kapitel som ger ett driv i läsandet. Lite rörigt med alla namn.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den som haver barnen kär
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Samma Författare: