bokrecensioner boktips

Daisy Jones & The Six

Författare: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman
Ämnesord: musik, underhållning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189007680


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är berättelsen om Daisy Jones & The Six. Deras album spelades på alla klubbar, de sålde ut arenor över hela världen och deras musik definierade en hel era. Så plötsligt, den 12 juli 1979, splittrades bandet. Utan att någon fick veta varför. Förrän nu. De var älskare och vänner och rivaler. Rockbandet The Six kunde knappt greppa vilken tur de hade innan allt tog slut. Detta är deras berättelse om hur allt en gång började och de vilda nätterna som följde. Men bandmedlemmarna minns sanningen olika. Det enda som samtliga är ense om är att från den stunden då Daisy Jones barfota klev upp på scenen på the Whisky blev ingenting sig likt.

Utdrag ur boken:
DAISY: Jag solade hela dagarna och drogade hela nätterna. Jag hade slutat skriva låtar för jag tyckte det var meningslöst om ingen gav mig chansen att spela in dom.
Hank kom förbi dagligen, låtsades att han brydde sig om hur jag mådde men egentligen ville han bara övertala mig att komma till studion, som om jag var nån jävla tävlingshäst som inte ville springa.
Men en dag kom Teddy Price och knackade på. Jag hade väl blivit hans uppdrag så att säga. Meningen var att han skulle få mig att komma in till studion. Teddy var nånstans mellan fyrtio och femtio då, engelsman, jättecharmig och lite faderlig så där.
Jag öppnade dörren och där stod han utanför och sa inte ens hej. "Inga konster nu, Daisy" säger han, "du måste spela in den här skivan annars drar bolaget dig inför rätta."
"Det skiter jag i", sa jag. "Dom kan få tillbaka sina pengar om dom vill, kasta ut mig härifrån om dom vill. Jag kan bo i en flyttkartong." Jag var väldigt jobbig. Jag visste inte nåt om vad det innebar att fara illa på allvar.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Daisy Jones & The Six :
2020-05-14 12:54
Jag älskade verkligen den här boken. Historien är så levande berättad att man helt och fullt känner att att allt är sant. Om någon hade skrivit en intervjubok om ett känt rockband, så hade den antagligen sett ut så här. I vart fall om bandet hade turen att få en duktig journalist/författare som intervjuar och sammanställer. Jag sitter där och hoppas att Billy inte ska börja dricka och knarka igen, och jag fascineras av den fantastiska Daisy, men oroar mig för henne eftersom hon verkar göra felaktiga livsval vid flera tillfällen. Men det är ju ändå en underbar tjej, fast hon är sin egen värsta fiende.

Jösses Amalia vad den här boken är bra! Läs den! Njut av den! Oroa dig över karaktärerna! Lev dig in i detta rockbands öde! Och förvånas över att allt är påhittat!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Daisy Jones & The Six
Liknande böcker:
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Andras vänner
 L. Moriarty
Vi som älskade
 R. Carlino
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Doktor faustus
 T. Mann
I en skog av sumak
 K. Östergren
Non stop
 A. U. Birgersdotter
Samma Författare: