bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Där ingenting kan ses
Liknande böcker:
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Porträtt av crack miss..
 B. Clegg
Nordkorea
 E. Kim
Dödsbringaren
 R. Höss

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLängre bort än hit

 
Författare: Anna-Karin Granberg
Genre: Biografi
Ämnesord: depression
 
Lärorik:  9
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Se till mig i min förtvivlan och min nöd, se till mig i min ångest och min pina. Se till mig i min förtvivlan och min nöd, se till mig i min ångest och min pina."

Längre bort än hit är berättelsen om den unga Anna-Karins flykt undan en barndom fylld av våld och till de första desperata försöken att finna något som kallas ett värdigt liv. Folkhögskolans pigga kristlighet, storstaden, kvinnocafèerna, lyriken, ensamheten...
Anna-Karin Granberg berättar rakt och ändå lyriskt om de val hon gjort och inte gjort, de vägar hon gått. Hon skildrar självhat, alkoholism och destruktivitet, men också om hur ett möte med en annan kvinna kan bryta det onda arvet.

Anna-Karin Granberg, född 1959, har givit ut tre diktsamlingar. 1992 kom Där ingenting kan ses för vilken hon fick stor uppmärksamhet i pressen.
(LadyRed 051112)

Utdrag ur boken:
Det finns en kvinna i min bekantskapskrets som heter Paula. Medan tiden har gått har Adèle bleknat bort, inte glömts men blivit overklig som en mardröm blir efterhand. Sommaren 1984 träffas Paula och jag ofta, hon lever med en man men det har alltid funnits ens tark känsla mellan oss. Nu blir jag djupt förälskad i henne och kanske känner hon något för mig. Jag tror att vi skulle kunna göra varandra lyckliga. Jag beundrar Paula. Hon är vacker, begåvad och rolig, hon vet hur man gör livet så bra som möjligt. En dag står vi i hennes hall och håller om varandra, vi står där länge och mina knän blir mjuka, hela jag blir mjuk och het och det är nog att bara stå där och känna doften i hennes nacke. Jag vet att hon är bra för mig, kanske för bra.
(LadyRed 051112)


Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Längre bort än hit :


Mimmi82 2005-01-16 19:10
Det här är uppföljaren till "Där ingenting kan ses" och även denna är självbiografisk. Här har Anna-karin hunnit bli lite äldre, men hon kämpar fortfarande med sviterna efter sin problemfyllda barndom. Boken beskriver hennes missbruk, ångest, tvångstankar och hennes destruktiva relationer med olika kvinnor. Även här ett tydligt tema, mycket tragik men som författaren själv skriver: "Min verklighet är också verklig, lesbiska relationer är inte alltid idylliska". Dock utgör kärleken till Karin, i den här boken liksom i den första, ett positivt, hoppingivande inslag. En stor del av boken handlar också om Anna-Karins skrivande och om hennes önskan att bli författare. Berättelsen varvas med dikter. Språket i den här boken är lite mer svårläst än i den tidigare, och så mycket nytt framkommer inte.

[Denna recension har tidigare publicerats på http://www.saffo.se/recensioner.htm ]
Betyg 2

LadyRed 2005-11-12 01:08
KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Längre bort än hit


  Köp boken som film på cdon: