bokrecensioner boktips

Längre bort än hit

Författare: Anna-Karin Granberg
Genre: Biografi
Ämnesord: depression


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Se till mig i min förtvivlan och min nöd, se till mig i min ångest och min pina. Se till mig i min förtvivlan och min nöd, se till mig i min ångest och min pina."

Längre bort än hit är berättelsen om den unga Anna-Karins flykt undan en barndom fylld av våld och till de första desperata försöken att finna något som kallas ett värdigt liv. Folkhögskolans pigga kristlighet, storstaden, kvinnocafèerna, lyriken, ensamheten...
Anna-Karin Granberg berättar rakt och ändå lyriskt om de val hon gjort och inte gjort, de vägar hon gått. Hon skildrar självhat, alkoholism och destruktivitet, men också om hur ett möte med en annan kvinna kan bryta det onda arvet.

Anna-Karin Granberg, född 1959, har givit ut tre diktsamlingar. 1992 kom Där ingenting kan ses för vilken hon fick stor uppmärksamhet i pressen.
(LadyRed 051112)

Utdrag ur boken:
Det finns en kvinna i min bekantskapskrets som heter Paula. Medan tiden har gått har Adèle bleknat bort, inte glömts men blivit overklig som en mardröm blir efterhand. Sommaren 1984 träffas Paula och jag ofta, hon lever med en man men det har alltid funnits ens tark känsla mellan oss. Nu blir jag djupt förälskad i henne och kanske känner hon något för mig. Jag tror att vi skulle kunna göra varandra lyckliga. Jag beundrar Paula. Hon är vacker, begåvad och rolig, hon vet hur man gör livet så bra som möjligt. En dag står vi i hennes hall och håller om varandra, vi står där länge och mina knän blir mjuka, hela jag blir mjuk och het och det är nog att bara stå där och känna doften i hennes nacke. Jag vet att hon är bra för mig, kanske för bra.
(LadyRed 051112)

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Längre bort än hit :
2005-01-16 19:10
Det här är uppföljaren till "Där ingenting kan ses" och även denna är självbiografisk. Här har Anna-karin hunnit bli lite äldre, men hon kämpar fortfarande med sviterna efter sin problemfyllda barndom. Boken beskriver hennes missbruk, ångest, tvångstankar och hennes destruktiva relationer med olika kvinnor. Även här ett tydligt tema, mycket tragik men som författaren själv skriver: "Min verklighet är också verklig, lesbiska relationer är inte alltid idylliska". Dock utgör kärleken till Karin, i den här boken liksom i den första, ett positivt, hoppingivande inslag. En stor del av boken handlar också om Anna-Karins skrivande och om hennes önskan att bli författare. Berättelsen varvas med dikter. Språket i den här boken är lite mer svårläst än i den tidigare, och så mycket nytt framkommer inte.

[Denna recension har tidigare publicerats på http://www.saffo.se/recensioner.htm ]
Betyg 2
2005-11-12 01:08
Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Längre bort än hit
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
All in : när livet är..
 E. Igelström
Vardagar
 U. Lundell
Prästungen
 G. Tunström
Knutbyflickan
 L. Kuling
Samma Författare: