bokrecensioner boktips

Slutet är bara början

Författare: Katarina Mazetti
Genre: Ungdom
ISBN: 9150101803


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Linnea går sista året på gymnasiet och har nästan lyckats glömma bästa vännen Pia, som tog livet av sig. Men plötsligt ser hon Pias bror. Han är tillbaka i stan. Linnea vill ha svar på alla frågor. Han vill inte ge några. Han kommer och går. Han har en flickvän. De bråkar om det mesta. Och blir väldigt kära. Katastrofen rycker närmare. Kärlek är farliga grejer
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Slutet är bara början :
2004-12-31 17:53
Tredje boken om Linnea. Jag har bara läst en bok innan, den andra, och anser helt klart att denna bok var bättre. Lika lättläst som tvåan och tog slut lika fort som jag börja med den (kändes det som i alla fall). Tror inte att jag skulle vilja läsa om denna bok, men den var i alla fall ganska bra underhållning i några timmar.
Betyg 3
2005-03-19 12:30
Vi möter återigen Linnea efter en misslyckad tur till änglarnas stad. Linnea går i sista ring och möter sin stora kärlek. Kärleken är Pias äldre bror och turturduvorna är allt annat än passande för varandra. Mellan de passionsartade förvecklingarna måste Linnea ta i tu med kärlekens konsekvenser. Kan man vara tillsammans med någon man älskar - men inte tycker om?

Jag måste säga att jag faller bara för trilogins namn; "Det är slut mellan Gud och mig", "Det är slut mellan rödluvan och vargen" och denna "Slutet är bara början". Det här är skarpa och smarta ungdoms böcker som fångar läsaren från första mening. Jag tycker om de rörande personbeskrivningarna. Människorna i Mazettis böcker är precis lika sårbara och verkliga som Peter Pohls karaktärer, men till skillnad från Pohls mörker reflekterar Mazetti oavbrutet ljusglimtar. Författaren lyckas fånga ungdomens intensitet och kraftfulla önskan att Vara, Ses och Förstås. Jag rekommenderar denna serie böcker varmt till viken läsare som helst. Ungdomsböcker är bara ett namn för böcker som handlar om ungdomar. Inte destå mindre passar de bra att läsa för vem som helst.
Betyg 4
2005-03-20 18:09
Den sista och avslutande delen i serien om Linnea. I den här boken träffar hon på Pias bror som hon blir upp över öronen förälskad i. Men förhållanden är inte alltid så lätta som man kanske skulle vilja.

Tycker inte att den här avslutande delen är varken bättre eller sämre än de första två. Åsikterna om dem är detsamma som gäller för denna.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Slutet är bara början
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén