bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Berättelser för till-..
Blandat blod
Det är slut mellan Gud..
Familjegraven
Grabben i graven bredvid
Grabben i graven bredvid
Jul på Näsbrännan
Kusiner Karlsson: Skrä..
Mazettis nya blandning
Mitt himmelska kramdjur
Mitt liv som pingvin
Slutet är bara början
Släkten: Blandat blod
Spöken och spioner
Tarzans tårar
Tyst! Du är död!
Vikingar och vampyrer
Vildingar och vombater
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet är slut mellan Rödluvan och vargen

 
Författare: Katarina Mazetti
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, kultur, ungdom, äventyr
ISBN: 9150100998
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Inte är det lätt för Linnea att leva vidare sedan bästisen Pia lämnat henne ensam kvar. Hennes andra vänner är inte som Pia. Allt går fel och Linnea bestämmer sig för att sticka hemifrån. För säkerhets skull långt bort, till såpornas Los Angeles. Som inte riktigt stämmer med henens drömmar. Och den nya kärleken visar sig vara någon annan än vad Linnea trodde...

Utdrag ur boken:
Malin skrämde mig aldrig egentligen, inte ens när hon tycktes gå in i sig själv och ha egna snack med alla sina gudinnor. Men det gjorde hennes mamma.
Mamman var för tillfället arbetslös. Mager, rödhårig och kedjerökare. Och jag visste ju att hon inte spottade i vinflaskorna, även om jag aldrig såg henne med någon. Ändå kunde hon mycket väl häckla Malin och mig för att vi drack av kaffet på elevfiket och åt av de torra automatmazarinerna - örtte och roskakor skulle det vara! Och kött betraktade hon förstår som likdelar - jag vågade aldrig ens berätta att jag mer än gärna klämde en hamburgare emellanåt. Malin var också vegetarian och det hade jag inga problem med. Jag kände liksom aldrig nåt sug efter blodiga biffar i hennes närvaro. Var vi hungriga åt vi marmeladmackor och bananer. Åtminstone tills Malin kom på att vitt socker var skadligt.


Medelbetyg: 2,2 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det är slut mellan Rödluvan och vargen :


Hanako 2004-12-27 12:59
Detta är den andra fristående delen om Linnea (och den första boken som jag läser), som går igenom en del upprörande saker under sitt andra år på gymnasiet, och detta driver henne tillslut till att ge sig av till L A i hopp om att allting ska bli bra.

En lättläst och ganska underhållande bok. Jag störde mig dock på Linneas åsikter emellanåt, framförallt när hon driver med folk som valt att bli vegetarianer och veganer (sådant gör mig alltid irriterad). Har bok nummer tre här hemma och väntar på att jag ska läsa den, men kommer inte göra det ännu. Vill läsa lite andra böcker emellan, för annars har jag en känsla av att jag kommer känna mig uttråkad av den.
Betyg 2

mana 2005-03-19 10:51
i den här boken ger sig Linnea iväg till LA och på vägem stöter hon på en person som hon tror sig kunna lita på, men som sviker henne ganska rejält. Resan till LA blir inte alls som hon tror och det dröjer inte länge förrän hon längtar hem.

Jag tycker om denna bok, som jag tyckte om ettan, att den duger att läsa. Den är okej, men inte mer. Det finns mycket mer som skulle ha kunnat tas upp. Det är i alla fall vad jag inbillar mig.
Betyg 2

ElinLeticia 2005-03-19 12:27
Linnea är inne på sitt andra år i gymnasiet. Sorgen efter bästa kompisen Pias självmord börjar äntligen lätta. Hon har fått nya vänner och livet börjar ordna upp sig lite. Vi får göra en störtdykning in i hennes värld;
en snattande kompis som lyckas ge Linnea skulden, häxerier och diverse galenskaper. Men egentligen handlar den här boken om Linneas flykt till såpoperornas värld - något som kanske är lite i det verkligaste laget.....

"Det är slut mellan rödluvan och vargen" är den andra fristående boken om Linnea. Jag fastnar för Mazettis rättframma språk och hennes konst att lägga orden i Linneas mun som om de kommer direkt från en tjej i den åldern. Stilen är bitsk, elak och klarsynt. Dock är historien lite i det mesta laget. Jag fastnade mer för den tredje delen "Slutet är bara början". Men Mazetti har med denna bok skrivit en skön och avkopplande ungdomsbok
Betyg 3

jossansten 2008-04-13 20:25
Njae, den första var bättre.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det är slut mellan Rödluvan och vargen


  Köp boken som film på cdon: