bokrecensioner boktips

Pelle Svanslös firar jul

Författare: Gösta Knutsson & Åsa och Michael Rönn
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789163884689


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ljus tänds, julklappar lackas, och lussekatter bakas i stugorna. Julen är på väg till katternas Uppsala och Pelle Svanslös och hans vänner förbereder sig för fullt. Kattungen Frallan ska fira sin första jul, och Pelle har lovat att visa honom precis hur man firar – på katters eget vis, förstås. Men någon sätter käppar i hjulet, vem kan det vara? Ett stämningsfullt mysterium i ett snötäckt Uppsala.

I detta nya äventyr i Pelle Svanslös värld är julstämningen på topp, när lille Frallan ska lära sig allt om granen, advent och julsångerna. Pelle försöker att lära honom, men det är inte lätt. Det verkar som om någon försöker förstöra julstämningen… Och när det dyker upp dubbla tomtar på självaste julafton är förvirringen total. Kan Måns ha ett finger med i spelet?

Pelle Svanslös firar jul är den perfekta högläsningsboken att samlas kring i juletid. Ingrid Flygares illustrationer bygger på Jan Gissbergs klassiska Pellebilder och täcker den välkända världen med ett mjukt snötäcke. Berättelserna präglas förstås av Gösta Knutssons klassiska budskap: Trots att Måns, Bill och Bull ständigt försöker ställa till det för Pelle, visar Pelle att julens budskap är att våga vara snäll.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pelle Svanslös firar jul :
2021-11-19 12:58
Julen har kommit till Uppsala och alla stadens katter förbereder sig inför julen. Pelle Svanslös som inte har bott så länge i stan har ännu inte hört talas om julen. Men av Birgitta får han snart reda på både om vem jultomten är och om vilka som får julklappar. Pelle får snart i uppgift att lära Fritz och Fridas yngsta son Frallan allt han vet om julen. Men som vanligt är Måns där och saboterar. Pelle Svanslös är alltid lika trevlig att läsa. Och en hel del av det som sker i den här bilderboken är sådant jag känner igen från Gösta Knutssons originalberättelser. Däremot är vissa katter och miljöer nya. Det är uppfinningar av de som idag för berättelserna om Pelle vidare till dagens barn.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pelle Svanslös firar jul
Liknande böcker:
Systrarna P och Lunken..
 L. Nicklasson
Systrarna P och bil-tj..
 L. Nicklasson