bokrecensioner boktips

När Mamma Mu mötte Kråkan första gången

Författare: Jujja Wieslander
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789129725650


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är berättelsen om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången. Det var en härlig försommardag, solen sken och bonden hade precis släppt ut korna ur lagårn. De hade stått inne hela vintern och nu rusade de ut i hagen. Mamma Mu tog ett jätteskutt och plötsligt snubblade hon över något gråsvart som låg i gräset, halvt gömt bakom en buske. En liten fågel?

Men det var inte vilken fågel som helst, det var självaste Kråkan! Var det kärlek vid första ögonkastet? Nja. Kråkan låg alldeles still och var deppig. Mamma Mu förstod ingenting: solen sken, det var äntligen sommar, och dagen därpå var det visst Kråkans födelsedag. Hur kan man då vara deprolerad ? Mamma Mu ville fira Kråkan, men fick inte komma på kråkkalaset. Hon ordnade istället ett eget litet kalas, med både tårta och överrakning åt sin nyfunne vän, och till slut gick han med på att bli firad av en ko.

Den här ljumma sommardagen är början på vänskapen mellan Sveriges mest älskade ko och självaste Kråkan. Resten är, som man brukar säga, historia.

När Mamma Mu mötte Kråkan är en bok om att hitta en vän, och om en alldeles speciell vänskap. En berättelse om hur underbart det är med nya kompisar, men också om utmaningarna med att lära känna en svårflörtad Kråka.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När Mamma Mu mötte Kråkan första gången :
2021-01-29 09:09
Det här är den senaste boken om Mamma Mu och Kråkan. Men samtidigt känns den som om den vore den allra första. Särskilt med tanke på att gungan som fanns med i den allra första boken som skrevs om denna duo dyker upp på slutet. Kråkan fyller år, men tycks inte få någon vidare födelsedag. Och egentligen hade jag inte behövt veta hur de båda djuren möttes första gången, särskilt med tanke på att den här berättelsen inte håller samma höga kvalitet som de tidigare i serien. Jag saknar dialogen de båda emellan. Du vet, den där alltid Kråkan ska tro att han vet bäst, men där han till slut får gå med på Mamma Mus förslag.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När Mamma Mu mötte Kråkan första gången
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad