bokrecensioner boktips

En gammaldags jul

Författare: Ingrid Elf
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789177830245


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mycket julkortsnostalgi i bästa Jenny Nyström-anda. Här får barnen känslan av en äkta gammaldags jul.

Stackars Herman! Har har fått vattkoppor precis före jul. Just när alla har som mest att göra. Alla vuxna har förstås fullt upp, men som tur är finns det en som har tid för Herman: Lilla-Mormor.

Lilla-Mormor är egentligen Hermans mammas mormor och hans allra bästa vän. De är båda överens om att julen är en högtid man inte slarvar med! Så tillsammans förbereder de en jul helt i sin egen smak en riktigt gammaldags jul!
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En gammaldags jul :
2020-11-23 09:24
Herman har fått vattenkoppor och måste därför vara hos sin mormors mor som bor mitt i skogen, eftersom ingen annan har tid att passa honom. Herman ber henne att berätta om hur man firade jul när hon var ung och kommer sedan på idén att de ska fira en sådan jul här och nu. När Herman blir frisk hjälps de alla åt. Det är skinkan som ska kokas och griljeras, lutfisken som ska läggas i blöt, granen som ska huggas och kläs och bröd som ska bakas. Däremellan hinner man även med att spela poker. För den som inte känner till hur man firade jul förr kan de här boken vara till viss glädje. Men för mig som redan känner till en hel del om detta känns det mesta av innehållet mest som onödig repetition. Men de stämningsfulla bilderna kan man ju alltid titta lite mer på.
Betyg 2
Liknande böcker:
Boris glasögon
 P. Cohen
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Nalle Brunos vinter
 G. Ingves
Johan och Kalle Korp
 D. Schubert
Emmy och havet
 I. Rydén
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund
Samma Författare: