bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alice in wonderland
Alice´s Adventures in..
Through the Looking-glass
Liknande böcker:
Coyote i knipa
 B. Beveridge
Snurran hjälper polisen
 E. Bergström
Lisen kan inte sova
 K. Beckman
Sagan om den underbara..
 J. Björnstjerna
Sagan om den underbara..
 J. Björnstjerna
Det spökar i snön
 M. Company
Manne gräver ett hål
 K. Carmback
Puzzel på valpkurs
 I. Halvarsson
Mango & Bambang : Abso..
 P. Faber
Harry, Gunnar och ryml..
 S. Nordin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlice i Underlandet

 
Originaltitel: Alice's adventures in wonderland
Författare: Lewis Carroll
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1865
ISBN: 9789163885921
 
Spänning:  2
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Alice sitter och har tråkigt dyker plötsligt en kanin i väst upp. Han plockar upp en klocka ur västfickan och säger: "Kära hjärtanes, jag kommer för sent". Kaninen skyndar vidare och försvinneri ett hål. Alice följer efter, snubblar och faller flera mil. Efter det är ingenting sig likt. Alice simmar i en sjö av tårar och talar med pratglada djur, hon dricker te och äter kakor på Hattmakarens tokiga tebjudning pcj spelar krocket med en flamingo som klubba och igelkottar som klot. Vad som helst kan hända i det fantastiska Underlandet. I Spegellandet upplever Alice minst lika underliga saker. I Spegellandet är allt spegelvänt!

Utdrag ur boken:
Hugg huvudet av honom!

Medelbetyg: 3,73 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alice i Underlandet :


ElinLeticia 2004-11-21 01:10
Sju åriga Alice har en fantasi i överflöd. En tråkig eftermiddag stressar en vit kanin förbi henne och leder henne rakt in i ett förvirrande äventyr i Underlandets upp och nervända värld, där inget är som det ser ut. Alice möter gestalter ur välkända dikter, sagor och verser i en charmig röra.

För den bästa läsupplevelsen bör man vara hemmastad i engelska barnkammarlitteratur. Ju mer man känner igen destå roligare blir nonsensverserna. Jag läste aldrig "Alice i Underlandet" som liten, men älskade den charmiga disneyfilmen baserad på samma historia. Det som drar ner betyget på denna berättelse (jag har valt att recensera de två böckerna, Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet i samma recension) är framför allt dess medelmåttiga språk. Den surrealistiska stämningen i böckerna känns dock realistisk, det känns faktiskt som om man hamnat i en dröm! Ett plus i kanten är också orginalillustrationerna av John Tenniel, som är mest känd för sina elaka karikatyrer. Alice i Underlandet är en klassiker som håller måttet även idag. Den får en treaplus i betyg.
Betyg 3

Nessa 2005-08-14 22:38
En mystisk, fantasifull och nästa lite otäck saga.
Betyg 4

anonym 2006-03-26 12:29
mycket speciell - men bra
Betyg 4

boszna 2006-04-05 00:46
boken var rätt svår..men jaa , den var rolig & spännande :P ..det hände konstiga saker i den..det tyckte jag var roligt !
Betyg 4

d@ddydj 2009-12-26 23:07
En trevlig berättelse om sökandet efter identitet i form av en saga med fantasifigurer. Bitsk och svart humor som möter ett barns naivitet kan inte bli en bättre kombination.
Betyg 3

gun 2013-09-17 10:48
Alice får uppleva en hel del när hon hamnar i underjorden. Hon pendlar mellan att vara liten och stor och det ställer till problem för henne. Men till sist kommer hon in i en underbart vacker trädgård där trädgårdsmästarna målar de vita rosorna röda. Detta för att inte drottningen ska upptäcka att de planterat fel rosor.
Denna drottning som hela tiden skriker hugg huvudet av honom så fort något misshagar henne.
En berättelse som det var intressant att återse som vuxen.
Betyg 3

Jennydockan 2017-04-25 09:12
Det är en konst att kunna föra en dialog utan att lägga in den minsta gnutta förnuft och dessutom hålla den levande. Inte konstigt att jag bara beundrar när Alice försöker samtala med alla hon möter. Men mitt i allt detta nonsens finns faktiskt en klok tanke, nämligen den att tänka sig för vad man säger beroende på vem man talar till. En mus vill gärna inte höra talas om katter, medan en sköldpadda hur falsk den än tycks vara gärna inte vill bli påmind om sköldpaddssoppa.
Betyg 4

JMRubenson 2017-04-25 11:07
Lite väl mycket flum, tycker jag
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alice i Underlandet


  Köp boken som film på cdon: