bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alice i spegellandet
Alice in wonderland
Alice´s Adventures in..
Through the Looking-glass
Liknande böcker:
Den känsliga igelkotten
 U. Kestere
Hajar
 S. Sheppard
Tomten och hökaren
 H. Andersen
Knotan kastar
 P. Bengtsson
Julkrubba med hund
 K. Boie
Dockjulen
 E. Wikander
Saga Blom och snöflickan
 A. Gullichsen
Vantarna En julsaga
 Y. Karlsson
Decemberäventyret En r..
 K. Linderoth
Året runt med Rasmus N..
 C. Hansen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlice i Underlandet

 
Originaltitel: Alice's adventures in wonderland
Författare: Lewis Carroll
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1865
ISBN: 9789163885921
 
Spänning:  2
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Alice sitter och har tråkigt dyker plötsligt en kanin i väst upp. Han plockar upp en klocka ur västfickan och säger: "Kära hjärtanes, jag kommer för sent". Kaninen skyndar vidare och försvinneri ett hål. Alice följer efter, snubblar och faller flera mil. Efter det är ingenting sig likt. Alice simmar i en sjö av tårar och talar med pratglada djur, hon dricker te och äter kakor på Hattmakarens tokiga tebjudning pcj spelar krocket med en flamingo som klubba och igelkottar som klot. Vad som helst kan hända i det fantastiska Underlandet. I Spegellandet upplever Alice minst lika underliga saker. I Spegellandet är allt spegelvänt!

Utdrag ur boken:
Hugg huvudet av honom!

Medelbetyg: 3,67 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alice i Underlandet :


ElinLeticia 2004-11-21 01:10
Sju åriga Alice har en fantasi i överflöd. En tråkig eftermiddag stressar en vit kanin förbi henne och leder henne rakt in i ett förvirrande äventyr i Underlandets upp och nervända värld, där inget är som det ser ut. Alice möter gestalter ur välkända dikter, sagor och verser i en charmig röra.

För den bästa läsupplevelsen bör man vara hemmastad i engelska barnkammarlitteratur. Ju mer man känner igen destå roligare blir nonsensverserna. Jag läste aldrig "Alice i Underlandet" som liten, men älskade den charmiga disneyfilmen baserad på samma historia. Det som drar ner betyget på denna berättelse (jag har valt att recensera de två böckerna, Alice i Underlandet och Alice i Spegellandet i samma recension) är framför allt dess medelmåttiga språk. Den surrealistiska stämningen i böckerna känns dock realistisk, det känns faktiskt som om man hamnat i en dröm! Ett plus i kanten är också orginalillustrationerna av John Tenniel, som är mest känd för sina elaka karikatyrer. Alice i Underlandet är en klassiker som håller måttet även idag. Den får en treaplus i betyg.
Betyg 3

Nessa 2005-08-14 22:38
En mystisk, fantasifull och nästa lite otäck saga.
Betyg 4

anonym 2006-03-26 12:29
mycket speciell - men bra
Betyg 4

boszna 2006-04-05 00:46
boken var rätt svår..men jaa , den var rolig & spännande :P ..det hände konstiga saker i den..det tyckte jag var roligt !
Betyg 4

d@ddydj 2009-12-26 23:07
En trevlig berättelse om sökandet efter identitet i form av en saga med fantasifigurer. Bitsk och svart humor som möter ett barns naivitet kan inte bli en bättre kombination.
Betyg 3

gun 2013-09-17 10:48
Alice får uppleva en hel del när hon hamnar i underjorden. Hon pendlar mellan att vara liten och stor och det ställer till problem för henne. Men till sist kommer hon in i en underbart vacker trädgård där trädgårdsmästarna målar de vita rosorna röda. Detta för att inte drottningen ska upptäcka att de planterat fel rosor.
Denna drottning som hela tiden skriker hugg huvudet av honom så fort något misshagar henne.
En berättelse som det var intressant att återse som vuxen.
Betyg 3

Cederlundaren 2014-02-04 19:10
Man bör nog vara ett par år äldre än 8 år om man riktigt ska förstå det här. Jag minns att jag gav upp efter knappt två kapitel. På senare år har jag däremot uppskattat innehållet och gillar framför allt den idérikedom som författaren bjuder på. Här tycks inget vara omöjligt.
Betyg 3

JMRubenson 2017-04-25 11:07
Har man bara tillgång till rätt sorts mat - rätt sorts vätskor och vet hur man blir herre över dessa, så tycks inget vara omöjligt. Det är nästan så att jag själv önskar att jag var i Alice ställe. Jag blir med andra ord en beundrare av henne. Däremot dialogen figurerna emellan kan ibland bli jobbig. Och därför blir det heller inte högsta betyg från min sida räknat.
Betyg 4

LillaPeggy 2019-09-26 11:57
Jag gillar de två inledande kapitlen. Den talande kaninen som plötsligt tagit ett kliv in i det vi kallar Verkligheten, för att locka till sig Alice att kliva in i Fantasin, vätskan som man plötsligt blir mindre av och porten som leder ut till en vacker trädgård, vilken endast kan nås av den som är tillräckligt liten är ingredienser som man kan skapa hur mycket spännande händelser kring. Men när Alice från och med kapitel lyckats hitta en utväg och med det kan tränga sig längre in i denna fantasi, blir det plötsligt riktigt trist. Åtminstone stundvis. Det är när de olika medverkande talar till varandra och i dessa samtal leker med ord som ser likadana ut, men som betyder helt olika saker beroende på hur man uttalar dem eller i vilket sammanhang man placerar in dem.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alice i Underlandet


  Köp boken som film på cdon: