bokrecensioner boktips

Alice in wonderland

Författare: Lewis Carroll
Genre: Barnbok
Ämnesord: humor, ungdom, äventyr
ISBN: 9781853260025


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den oändligt fantasifulla berättelsen av Lewis Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare var tioåriga Alice och hennes båda systrar, döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis Carroll undervisade. Barnen blev så förtjusta i den otroliga sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner berättelsen.
Alla de drömlika äventyr som Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och inte minst de oförglömliga figurer hon träffar på där, fängslade omedelbart både barn och vuxna. Den ständigt leende Solkatten, Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har alla kommit att bli några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alice in wonderland :
2011-02-18 09:11
Detta var verkligen en dålig bok. Jag hade högre förväntningar på den. Och slutet. Ajaj. SPOILER: den slutar med att hon vaknar från en dröm och inser att allt bara var en dröm. Det är det som jag tycker är den stora skillnaden mellan böcker och verkligeneten, för på riktigt så kan man drömma nåt sånt här, men i böcker så kan det hända på riktigt.
Betyg 2
2011-03-19 12:23
Jag njöt av att dras in i Carrolls absurda fantasivärld. Det är en humorkryddad historia som passar minst lika bra för vuxen som för barn, då det finns mycket "mellan raderna" i denna berättelse som de yngre kanske inte uppfattar.

Jag rekommenderar att man läser den på engelska om man kan engelska, då den är full av olika ordlekar som gör sig bäst på originalspråk.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alice in wonderland
Liknande böcker:
Lilla Bä det finurliga..
 M. Sommerset
Bamses Pottbok
 R. Andreasson
Bamse och de elaka pol..
 R. Andreasson
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Vägen till Mumindalen
 T. Jansson