bokrecensioner boktips

Konsten att bli känd

Författare: Caitlin Moran
Genre: Roman
Ämnesord: musik, humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789100178673


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Konsten att bli känd :
2022-02-05 15:02
Johanna är bara 19 år men har redan gjort sig ett namn i Londons medievärld. Under signaturen Dolly Wilde skriver hon om den nya musiken i en rikstäckande tonårstidning. Livet leker och när hon kommer på kant med chefen får hon genast nytt jobb på en större tidning. Men så hamnar hon i säng med fel man, det blir offentligt och den typen av kändisskap är inte lika trevligt. Lyckligtvis är hon god vän med en kvinnlig sångerska på uppgång, en frispråkig och handlingskraftig person. Så har hon kärleken till John, han som redan är stjärna. Men han ser henne bara som en vän och vill han ens ha med henne att göra efter skandalen?

Caitlin Moran var själv ett medialt underbarn, som 16-åring fick hon jobb på Melody Maker och sen har det rullat på, krönikör, författare, programledare och prisbelönt kritiker. Ungefär som vår Linda Skugge, fast tuffare och roligare. Hon har också skrivit Konsten att vara kvinna, och Konsten att skapa en tjej, bägge delvis självbiografiska och med klar feministisk prägel.

Konsten att bli känd är en fristående uppföljare till Konsten att vara tjej. Genren är närmast chic lit, storstadskvinnor med karriär som festar och ligger runt men har strul med kärlek och killar. En främmande värld för mig då målgruppen är yngre kvinnor. Min största behållning är den vassa dialogen. Temat är kvinnlig vänskap, girlpower och män som bär sig illa åt. Har vi läst det förr... Något som jag, tråkig gammal gubbe, reagerar på är den (kanske omedvetna) drogliberalismen. Folk tar droger till höger och vänster, blir höga som hus och ställer till det. Men det är liksom inte så farligt, en naturlig del av vuxenblivandet och rocklivet och det ordnar sig alltid.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Konsten att bli känd
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Infrusna tillgångar
 P. Wodehouse
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg