bokrecensioner boktips

Du tillhör mig

Författare: Nicci French
Genre: Deckare
Ämnesord: deckare
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9177152557


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alice drabbas av den stora passionen. Adams isblå ögon fångar hennes tvärs över ett övergångsställe - och Alice är som hypnotiserad.
Hennes trevliga och invanda liv med sambon Jake är inte värt någonting längre. Ingenting smakar, doftar eller lockar henne längre. Förutom Adam.
Alice ger sig hän åt passionen. Hon är både skräckslagen och längtande inför de hemliga mötena med Adam. Hon har aldrig upplevt något liknande ...
Adam vill att deras kärlek ska vara viktigare än allt annat och kräver fullständig hängivenhet. Det går så långt att Alice börjar tycka att Adams ägandebehov är sjukligt. Men hon kan inte hålla sig ifrån Adam- han är som ett gift i hennes blod.

Alla varnar Alice för hennes vettlösa passion. Hennes vänner undrar vem Adam är och varför han är så hemlighetsfull. Men Adam vill inte berätta om sig själv. Han säger att det förflutna inte påverkar deras kärlek. Hans vägran gör att Alice börjar forska i hans bakgrund. Det hon får höra om Adam gör henne obehaglig till mods. Adam söker faran och den fullständiga upplevelsen, och han förväntar sig samma hängivelse hos sina kvinnor. Han har haft många kärleksförbindelser – och samtliga har slutat olyckligt. Om kvinnorna inte lever upp till hans krav lämnar han dem, och de som lämnat honom ... försvinner.
Vad ska Alice ta sig till? Hon älskar Adam, hon har brutit kontakten med familjen och alla vännerna. Hon har bara Adam kvar - och han kan vara en mördare ...


Medelbetyg: 3,38 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Du tillhör mig :
2003-12-02 12:36
Spännande bok om besatthet. Riktigt bra.
Betyg 4
2004-06-30 10:11
mycket mycket bra.
Betyg 4
2005-11-19 17:25
Ointelligent och klyschartad. Har dock ett visst underhållningsvärde.
Betyg 2
2007-11-11 22:04
Det här var den första boken av författarparet Nicci French jag läste. Jag fastnade direkt för den krypande, klaustrofobiskt svettiga spänning som utmärker författarnas historier. Den som är dig närmast är din värsta fiende...
Rekommenderas starkt!
Betyg 4
2009-02-05 00:12
ganska spännande
Betyg 3
2013-01-19 12:36
En obehaglig men intressant historia om passion.
Det är härligt härligt, men farligt farligt.
Inledningsvis är det kittlande men övergår snart till skrämmande. Det är sex med våldsinslag och smärta. Lekar om makt och underkastelse. Ett oerhört intressant ämne i den gråzon som odelad passion för med sig.

Historien ebbar ut lite och den senare halvan blir mer en traditionell spänningsroman med hotbild och flykt. Jag tyckte inte författarna riktigt vågade löpa linan ut.

Sammantaget aktuell och värd att diskutera.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Du tillhör mig
Liknande böcker:
Blekna lilla stjärna
 I. Hammarström
Liket går vidare
 A. Banfield
Bä, bä svarta får
 E. Ullerud
Stenhjärtat
 K. Wennstam
Mördarens bok
 M. Lang
Skatan
 M. Sandén
Bränd bild
 E. Vall