bokrecensioner boktips

Tryggare kan ingen vara

Författare: Nicci French
Genre: Deckare
ISBN: 9781405920667


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I ett fashionabelt villaområde i England hittas en man och en kvinna halshuggna i sitt hem, och deras tonårsdotter, Fiona, återfinns svårt knivskuren, men vid liv. Polisen misstänker först fanatiska djurrättsaktivster för det bestialiska dådet. I jakten på den skyldige letar man efter en terapeut som kan få det enda vittnet till händelsen att prata. Blickarna vänds snart mot doktor Samantha Laschen, som verkar passa perfekt för uppgiften. Sam är specialist på att behandla traumatiska stressupplevelser och har just flyttat med sin lilla dotter från London till ett hus på landet.
Men Sam är redan hårt pressad från olika håll. Det enda hon behöver just nu är lugn och ro. Trots det går hon med på att försöka hjälpa den psykotiska unga Fiona, som får en tillfällig fristad i Sams enskilt belägna hus i Essex.
Men det som börjar som ett medicinskt experiment går väldigt snett. Och Fiona bär på en fruktansvärd hemlighet...


Medelbetyg: 3 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tryggare kan ingen vara :
2003-12-22 10:07
En bra och ganska spännande bok.
Betyg 4
2005-03-08 20:38
sam bestämmer sig för att lämna storstadslivet i london och flyttar ut på landet med sin femåriga dotter elsie, trots högljudda protester från pojkvännen danny. hon har fått erbjudande om ett nytt jobb, men där kommer hon inte att börja arbeta för om ett antal månader så under tiden tänker hon skriva en bok om trauma.
under tiden blir ett par mördade och deras nittonåriga dotter hamnar hemma hos sam för att polisen och psykologer är övertygade om att det kommer hjälpa dottern, finn, att gå vidare i livet, och att det även ger henne den trygghet som hon behöver. men allting är inte vad det verkar vara.

den här boken hade en tendens att sega ner sig totalt emellanåt, och jag tyckte även att det ibland var svårt att hänga med i allt som hände. framför allt i början av berättelsen hände det ett antal gånger att berättelse skiftade plats alldeles för snabbt.

detta var en ganska bra bok. varken mer eller mindre. betyget hade varit högre om den inte varit så förutsägbar emellanåt.
Betyg 3
2006-05-11 13:45
En ganska bra bok av Nicci French men Nicci har skrivit bättre böcker! Bra historia.
Betyg 2
2007-01-02 08:11
En kort sammanfattning av denna bok är att Den är småspännande men ojämn. Faktiskt riktigt bra i början. Speciellt gillar jag hennes beskrivningar och ordval i vissa meningar. De känns "fyndiga" och slående.

Men när man tror att allt är uppklarat så är det en lång transportsträcka till nästa grej (för att inte avslöja hela handlingen) Den känns lite onödig.
Betyg 3
2022-09-20 21:29
Brutala mord på engelska landsbygden är en hopplöst urvattnad kategori. Alerta Nicci French gör ändå ett försök att överraska, det går sådär.

Språket är lättsamt och persongalleriet underhållande. Problemet är storyn. Det är invecklat, ovisst, orealistiskt och inte särskilt spännande. Som vardagsdeckare duger den gott men Nicci kan bättre.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tryggare kan ingen vara
Liknande böcker:
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield