bokrecensioner boktips

Bus & Frö på varsin ö

Författare: Maria Nilsson Thore
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789172218062


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trots att de är grannar har Bus och Frö aldrig träffats. De bor nämligen på varsin ö mitt i det stora havet. Och där trivs de ganska bra, tills en dag då de börjar fundera på en sak: Vore det inte roligare att vara två?

Snart kan de inte tänka på något annat än allt kul de kunde göra tillsammans. Men hur ska de ta sig över havet som skiljer dem åt?

Augustprisnominerade Maria Nilsson Thore skapar härliga bilderboksvärldar för stora och små busfrön, med fantasifulla djur och kluriga figurer.

Här möter vi Bus och Frö i en lekfull och poetisk bilderbok om ensamhet och vänskap, om galna planer och vågade idéer, och om längtan efter att dela tillvaron med någon.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bus & Frö på varsin ö :
2019-12-11 14:01
Vi kan inte träffas ordentligt. Det stora havet hindrar oss. Ingen av oss simmar särskilt bra heller. Funderingarna är många. En del ges i ord. Andra i form av bilder när de båda djuren funderar. Men så en dag är problemet löst. De båda djuren kan äntligen vara tillsammans på riktigt. Och liksom det tar lite tid för att problemet med havet mellan de båda öarna ska bli löst, så tar det också lite tid innan jag ska tycka om boken. Jag får läsa den mer än en gång, ja mer än två gånger också innan så sker.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bus & Frö på varsin ö
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad