bokrecensioner boktips

Kvinnan i den blå slängkappan

Författare: Deon Meyer
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, kultur, spänning, sydafrika, konst
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789176811719


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Kapstaden äger en rad konststölder rum, samtliga gäller porträtt av kvinnor klädda i blått. Högt uppe i de omgivande bergen stannar en minibuss med tretton kvinnor för en paus. De hittar liket av en mördad kvinna; den nakna kroppen blekt, håret starkt blonderat, alla spår undansopade.
Bennie Griessel, Deon Meyers favoritsnut, har egentligen inte tid det enda han kan tänka på är hur den dåliga polislönen ska räcka till en förlovningsring som duger.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnan i den blå slängkappan :
2019-07-13 22:50
Min första bok av den sydafrikanska deckarförfattaren Deon Meyer som tydligen har skrivit en rad tidigare böcker om de ledande poliserna i boken. Eftersom jag inte har läst något tidigare av honom, så finner jag det ganska svårt att veta vem som är vem av de olika poliserna, jag får liksom ingen ordentlig bild av dem. En annan sak jag hade svårt med var de sydafrikanska orden som förekommer från och till i berättelsen. Jag såg att det sista bladet i boken var en översättning till svenska på de olika uttrycken. Synd att dessa uttryck inte fanns i början av boken istället! Bortsett från några mindre klagomål så tycker jag att det här var en ganska bra och spännande deckare, på en plats jag aldrig tidigare läst om, en intrig som sticker ut och ett slut som inte alls var förutsägbart och en mördare jag nästan sympatiserade med. Dessutom är boken välskriven och den är enbart dryga 150 sidor lång så det tar inte särskilt lång tid att läsa ut den. Jag kan mycket väl tänka mig att läsa fler böcker av Deon Meyer i framtiden!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kvinnan i den blå slängkappan
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai