bokrecensioner boktips

Jägarens hjärta

Författare: Deon Meyer
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, historia, kultur, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789185849154


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Vet du vad livet är? Det är en process där man gradvis förlorar alla sina illusioner. Där man förlorar alla sina illusioner om människor. Man börjar med att lita på alla, man hittar sina förebilder och strävar efter att efterlikna dem och sen blir man besviken på dem, den ena efter den andra.''

Utdrag ur boken:
"Vet du vad livet är? Det är en process där man gradvis förlorar alla sina illusioner. Där man förlorar alla sina illusioner om människor. Man börjar med att lita på alla, man hittar sina förebilder och strävar efter att efterlikna dem och sen blir man besviken på dem, den ena efter den andra."
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jägarens hjärta :
2013-04-16 11:07
Jägarens hjärta beskriver förhållanden i Sydafrika efter att den vita regimen fallit. Men främst är det en spännande thriller om Tobela "Tiny" Mpayipheli som efter ett destruktivt liv hittat en fristad i form av ett vanligt liv tillsammans med en kvinna och hennes son. När en gammal vän ber om hjälp känner han sig tvingad att ge sig ut på en färd som ska visa sig livsfarlig. Han blir jagad av den sydafrikanska underrättelsetjänsten, vars motiv inte är så tydliga som de synes vara.
En välskriven och spännande bok där många delhistorier vävs in i varandra. Möjligen bör man läsa böckerna "Död i gryningen", Jägarens hjärta", "Devils Peak" i nämnd ordning för att få rätt kronologi. Alla har Tobela Mpayipheli som en av huvudpersonerna.
Betyg 5
2014-09-28 18:23
Deon Meyers sydafrikanska spänningsromaner är måhända uppfriskande men håller inte måttet vid en internationell jämförelse. Bitvis stark spänning men klen litteratur.

Det är spretigt, osammanhängande, ologiskt och svårsmält. Kiosklitteratur.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jägarens hjärta
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai