bokrecensioner boktips

Död i gryningen

Författare: Deon Meyer
Genre: Thriller
Ämnesord: Psykologi, Krig, Mat, Mord, Kärlek, Kultur, Historia, Musik
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9185849065


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Zatopek van Heerden har inte bara ett knepigt förnamn, hela hans liv har varit knepigt. Nu har han precis en katastrofal period bakom sig som slutade med för mycket sprit och avsked från polisen. Motvilligt tar han ändå på sig ett omöjligt uppdrag som privatdeckare. Jakten på ett försvunnet testamente för honom tillbaka i spåren till Sydafrikas nära och mycket våldsamma historia. Det tvingar honom också att samarbeta med sina gamla kolleger, en samling ganska stukade brottsbekämpare med bakgrund i den gamla boerkulturen. Mer givande är den nya vänskapen med Tiny Mpayipheli, fd elitsoldat i ANC.

Död i gryningen skildrar ett samhälle som plågas av sitt förflutna och av snabba förändringar. Romanen är den första i en serie kriminalromaner som alla utspelar sig i och kring Kapstaden i Sydafrika.

"Den bästa kriminalroman jag har läst på mycket länge"

Erik Tell, Kristianstadsbladet

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Död i gryningen :
2011-02-01 15:55
Den sydafrikanske författaren Deon Meyers är en riktigt trevlig bekantskap. Han har en trevlig stil i sitt skrivande och här väver han skickligt ihop två parallella historier till en. Det känns också väldigt skönt att ha en ny skådeplats för dramatiken - Sydafrika. Det ger ytterligare en dimension till upplevelsen.
Betyg 4
2011-12-14 18:08
Härligt med nya bekantskaper, i synnerhet denna. Ser fram emot fler lika spännande och välskrivna böcker. Lagom mycket politik och samhällsskildringarna ligger på en nivå så även en inte så kunnig i sydafrikansk politik hänger med. Rekommenderas varmt.
Betyg 4
2014-12-11 19:12
En bit över medel i denna genre. Intressant med sydafrikanskt perspektiv. Ett par av huvudpersonerna, Tiny Mpayipheli och f.d. polisen van Heerden återkommer f.ö bl.a i Jägarens hjärta. Nära en femma.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Död i gryningen
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron