bokrecensioner boktips

Den sista safarin

Författare: Deon Meyer
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, humor, natur, historia, kärlek, kultur, spänning
ISBN: 9789175031989


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lemmer är frilansande privatdetektiv och livvakt. Han var bra och dyr en gång, nu är han bra men billig för att han är arg. Den nya Sydafrika passar alla andra bättre än honom.
När Emma le Roux ringer och vill ha hans hjälp borde han tacka nej. Men han behöver pengarna. Emmas bror försvann för tjugo år sen i Krugerparken, en av världens mest kända djurparker. Hon har tagit för givet att han är död. Nu såg hon honom på tv, misstänkt för att vara inblandad i mordet på en häxdoktor och fyra tjuvjägare. Emma måste få veta sanningen. Krugerparken hyser mer än vilda djur. Frågan om vem som har rätten till land visar sig vara värd att mörda för.

Utdrag ur boken:
Från och med den dagen slog min pappa mig. Ofta. Och hårt. Men problemet med våld är att det alltid föder ännu mer våld. Inom människor, i samhället, mellan länder. När man väl har släppt lös ondskan går det inte att fånga in igen.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista safarin :
2014-07-11 20:58
Lemmer heter en privatdeckare som får i uppdrag att beskydda Emma, en rik kvinna som tror sig veta att hennes sedan länge försvunna bror lever. Historien sträcker sig över djurparker, tjuvjakt, mord och korruption i Sydafrika. En fantastisk berättelse som ger insikt i svårigheterna att förvalta ett rikt naturarv. Finns både spänning och humor och en kriminalgåta som får en våldsam upplösning. Författaren gör oss inte besvikna denna gång heller.
Betyg 5
2021-12-21 06:32
Jag gillar inte kriminalromaner men Deon Meyers böcker är ett undantag. Hans berättelse utspelar sig i exotiska miljöer och förutom handlingen får vi en inblick i ett lands situation genom att läsa mellan raderna.
Kommer fortsätta att läsa hans böcker.
Betyg 4
2022-01-12 23:00
Bokserier inom krimgenren blir ofta en sorts vuxensagor. Ofta en hård, fåordig man med ofelbar moral som tar sig an all världens ondska. Deon Meyer vet vad vi vill ha, och levererar.

Utan den sydafrikanska omgivningen skulle jag nog varit en smula kritisk eftersom det mesta följer den väl inrutade mallen, men det blir faktiskt trevligt. Balansen mellan spänning och humor är bra och det pålitliga drivet gör det läsvärt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista safarin
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai