bokrecensioner boktips

Gruvligt mord

Författare: Ann Mari Falk
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning, skärgården
Utgivningsår: 1976
ISBN: 9788711864470


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mannen satt i en båt i vassen och såg alltihop. Namnsdagsbarnet Sara satt i högsätet med blomkrans i håret och tog emot hyllningarna från barn och barnbarn. Och Anna, som plötsligt reste sig och gick.
- Jaså, hon har fått nog av svärmors tyranni, tänkte han.
Han sprang ifatt Anna i gruvskogen.
- Vad ger du mig om jag befriar dig från det gamla tantskrället? sa han högt så att det ekade i gruvhålet. En kall, unken vind svepte upp ur hålet. Det var djupt och farligt. Den gruvan tar, blir aldrig återfunnen sas det ...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gruvligt mord :
2019-07-13 00:32
Det här är den femte boken jag läser av Ann Mari Falk (1916-1988) och den tredje deckaren. Jag har tidigare läst två ungdomsböcker av henne. Jag förstår inte riktigt att jag inte tidigare hört talas om hennes författarskap förrän helt nyligen av en slump. Hennes böcker är riktigt välskrivna och mycket engagerande. De två tidigare deckarna jag har läst har varit väldigt bra, och den här, Gruvligt mord var helt lysande. Spännande, men framför allt besinningslöst rolig. Jag skrattade högt ett flertal gånger åt de underfundiga replikerna och de mycket färgstarka och ovanliga karaktärerna som jag lätt tog till mitt hjärta. Replikerna särskilt är ovanligt underfundiga och dessutom gissade jag rätt angående mördarens identitet. Ja, det här var verkligen en mycket underhållande och dessutom småspännande deckare som jag riktigt varmt kan rekommendera och jag ser mycket fram emot att få läsa de resterande deckarna som Ann Mari Falk skrev. Av det jag läst av henne hittills tycker jag att hennes böcker är betydligt mer fiffiga och mer ovanliga än t.ex. Maria Lang vars deckare nästan alltid följde samma gamla mall. Ja, riktigt bra böcker skrev hon faktiskt, Ann Mari Falk!
Toppbetyg!
Betyg 5
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber