bokrecensioner boktips

Pensionat Träslottet

Författare: Ann Mari Falk
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1975


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Träslottet är ett pensionat i skärgården, där finns ägaren Gunborg Sjö och en massa gäster.

Utdrag ur boken:
Hon smög upp ur sängen för att övertyga sig om att hon var en modig flicka, hon gick på darrande ben fram till stolen och tog badrocken och stack fötterna i de sköna pälsfodrade tofflorna. Hans sutade snarka och bökade runt i den stora sängen, Greta mumlade sömnigt:
- Nejnej, inte nu. Tänk på barnet!

Då flydde Anna ut i den mörka trappuppgången som inte luktade särskilt gott men som i varje fall inte luktade sängkammare.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pensionat Träslottet :
2012-11-07 14:15
Snabbläst mysrysare. Fast nog är det varken rysligt eller mysigt, personerna är inte engagerande eller trevliga. Utspelas en trettonhelg så det är kallt, men också inomhus härskar en kall stämning.

Deckarinslagen är vaga, nästan så man inte förstår - annorlunda och ganska bra.
Betyg 3
2019-08-11 00:05
Tänka sig att jag enbart för några få år sedan inte hade läst något av Ann Mari Falk, knappt ens hört talas om henne. Och nu har jag läst min nionde bok av henne och den sista boken för vuxna. Det här är en mycket annorlunda deckare med galet underhållande och mycket udda karaktärer. Något som återkommer i ett flertal av hennes deckare. Slutet var lite konstigt, men på det stora hela en riktigt bra och mycket annorlunda deckare som jag varmt kan rekommendera. Och jag planerar absolut att läsa fler böcker av henne bland alla de ungdomsböcker hon skrev.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber