bokrecensioner boktips

Madame är död

Författare: Ann Mari Falk
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia
Utgivningsår: 1964


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fyra kvinnor och två män har känt varandra sen barndomen. Nu är det vänskap, kärlek och ovänskap mellan de sex.

Utdrag ur boken:
Inte långt från bron låg tre stugor, tripp-trapp-trull, som turisterna brukade fotografera under förtjusta utrop om pepparkaksidyll och sagoboksillustrationer.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Madame är död :
2017-12-04 21:30
Ann Mari Falk (1916-88) är en tämligen bortglömd författare, främst av barnböcker verkar det men också flera deckare. Sådana författare gillar jag - och denna bok hade också stor text så det gick snabbt att plöja sidorna.
Det är en snärtig och lite elak småstadsskildring, och trots att det är enkelt är det så skickligt utformat att man både blir lurad och inte alltid inser att här finns något att utreda. En kul och snyggt skriven kriminalroman.
Betyg 4
2019-08-07 00:02
Jag tycker verkligen så mycket om Ann Mari Falks gamla deckare, som till skillnad från t.ex. Maria Lang står sig väldigt bra än idag. Och Madame är död är inget undantag. Boken är spännande, mysig, engagerande, välskriven, rolig och verkligen inte det minsta förutsägbar. Jag förstod inte alls hur det skulle sluta och vem den skyldige var som haft ihjäl Elisa Stenberg förrän de allra sista sidorna i boken. Till skillnad från många andra svenska deckare, såväl äldre som nya så spelar oftast ordningsmakten en mindre roll i Ann Mari Falks deckare. Istället är det bokens huvudkaraktärer som sakta för gåtan framåt och polisen har oftast endast en biroll. Jag tyckte verkligen jättemycket om den här deckaren och jag njöt av de mycket underhållande karaktärerna, därav ett antal udda individer. Och jag tänker mycket snart läsa den sista av Ann Mari Falks författade deckare, Pensionat Träslottet. Jag kan varmt rekommendera den här mysiga pärlan från 1964.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Madame är död
Liknande böcker:
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin