bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag är inte rädd
Mellan himmel och jord
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLångt långt härifrån

 
Författare: Niccolò Ammaniti
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mord, kärlek, spänning
ISBN: 9113010611
 
Spänning:  3
Romantik:  2
Lärorik:  1
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mittemellan Rom och Pisa ligger den lilla gudsförgätna hålan Ischiano Scalo. Här bor Pitero och Gloria. De är tolv år och bästa vänner. Hon är dotter till bankdirektören, han är son till en fåraherde. Hon är vacker och självsäker. Han är blyg och mobbad och hopplöst förälskad.
Till byn återvänder Graziano. Den före detta playboyen och misslyckade musikern har just blivit övergiven av sin flickvän gogo-dansösen. För att slicka sina sår börjar han uppvakta byns lärarinna, en ensam, tystlåten kvinna som alla fruktar på avstånd. Men hans planer tar en helt annan vändning än han kunnat ana.


Utdrag ur boken:
Det är inte det att de andra gogo-flickorna som dansar vid sidan av danasgolvet inte är perfekta. Alla har små fasta häckar och sagolika ben, runda fylliga bröst och platta muskulösa magar. Men ingen är som hon. Hon har något speciellt, något som Graziano inte lyckas sätta ord på, något djuriskt, något som han bara har skymtat hos negresserna på Kuba. Den här tjejens kropp svarar inte på musiken. Den är musiken.

Medelbetyg: 3,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Långt långt härifrån :


Knutenborg 2004-10-30 17:13
Anledningen till att jag började läsa den här boken var att jag hade läst hans förra roman (jag är inte rädd) och tyckt att den var skaplig.

Den här boken har ungefär samma upplägg men är längre och mer utdragen. Det var väl inget större fel på bokens handling och dess karaktärer men jag blev i alla fall besviken inte minst på språket som var mediokert.

Man får dels följa lille Pietro som har en mamma som är sinnessvag, en pappa som super och en bror som blivit kuggad tre gånger i skolan och allt mer blir som fadern. Pietro är klipsk men han passar inte in och på grund av det går det lite si och så i skolan. Hans önskan är i alla fall att få lov att gå på gymnasiet och kanske till och med universitetet (detta om något får en att inse hur bra man har det). Pietro har sedan mycket unga år varit kompis med Gloria som är vacker, tuff och självsäker. För Gloria skulle han kunna göra vad som helst.

Dels får man följa Graziano en man som närmar sig de fyrtio och lever helt utan krav, gränser och ansvar. Han är på sitt eget vis väldigt naiv och när han faller för gogo-dansösen Erica faller han hårt. Det enda Erica för sin del har i tankarna är berömmelse och hon utnyttjar gärna Graziano för att nå den.
När Graziano återvänder till sina hemtrakter (samma stad som Pietro och Gloria bor i) så tror han att han skall gifta sig med Erica men hon dumpar honom brutalt. Graziano börjar då dejta en mellanstadielärarinna i den lokala skolan. han förväntar sig inte att finna i henne det han finner.

Slutet är överraskande och det är först då vår hjältes (Pietro) liv och Grazianos liv vävs samman på ett brutalt sätt.
Betyg 3

Rosa 2005-04-08 07:27
Detta är en helt underbart berättad historia som är både charmig, rolig, tragisk och sorglig. Vi får följa den lille pojkens kamp mot både föräldrar och mobbande skolkamrater. Vi får följa hans vänskap med Gloria och deras äventyr tillsammans.

Vi möter även Graziano som har flytt den lilla italienska byn och som levt i sus och dus. Han återvänder till byn och träffar på den blyga, introverta skollärarinnan Flora.

Mer ska jag inte berätta. Vill nu läsa en vacker berättelse så kan jag rekommendera boken. Den är mycket varmt och hjärtligt skriven.
Betyg 4

Isidora 2008-04-08 09:23
Jag läste denna bok för tre år sedan men tänker på den ibland. Det är en fängslande och varm berättelse skriven på ett effektivt och drivande språk som väcker vikitga frågor om barndom, kärlek, vänskap. Boken kan läsas bara som en interssant historia, men det är mycket mera i den. Passar kanske bättre till det sydländska temperamentet. En solklar rekommendation från mig.
Betyg 5

bonadea 2010-01-24 23:51
En fänglande historia med flera stycken huvudkaraktärer, vacker språk men fantastiska personbeskrivningar som får karaktererna mycket levande och några stycken riktiga orginal.
Detta är första bok jag har läst som Niccolo Ammaniti har skrivit och jag kommer garanterat läsa hans debut Jag är inte rädd
Betyg 4

okidoki 2011-07-21 18:43
Om romanen hade begränsat sig till att handla om Pietro och Graziano skulle jag fortsatt att läsa. Men tyvärr dyker det upp ett myller av händelser och andra personer. Vi får lyssna till oerhört vulgära typers tankar. Alltför tröttsamt och obehagligt för en stackars pensionär. PS Hans roman "Jag är inte rädd" var verkligen bra. DS
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Långt långt härifrån


  Köp boken som film på cdon: