bokrecensioner boktips

Mу Ѕtory Оn аnd оff thе Fiеld – I аm Zlаtk

Författare: Ѕлатан Ибрахим&
Genre: Biografi
Ämnesord: ungdom


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I den världsberömda boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” får läsaren följa med på en rörande berättelse om en av de kanske största fotbollsstjärnorna i svensk historia. Författaren, David Lagercrantz, beskriver en skakande bild om Ibrahimovics tuffa uppväxt i Rosengård (en av Malmös mest utsatta områden). Parallellt med den tuffa uppväxten beskrivs även Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär och hur den började.
 
Med sina egna ord berättar Ibrahimovic hur papporna från de finare delarna av Malmö slogs för att få ut honom från stadens tronbärande fotbollsbolag Malmö FF. Han berättar också om de tuffa striderna inom Ajax och köpen till Juventus, de framgångsrika succéerna i Italien och den omtalade spelskandalen som höll på att krossa hans fotbollskarriär.
 
Utöver uppväxten och fotbollskarriären får läsaren även bekanta sig med Ibrahimovics privatliv, hans fru Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. Det är också i den här boken som läsaren får ta del av avslöjandena med Pep Guardiola i Barcelona.


Bakgrund om biografin ”Jag är Zlatan”


Zlatan är i en kategori för sig själv när det kommer till karismatiska och självsäkra sportstjärnor. Han är en av världens bästa fotbollsspelare, och hans varumärke finns så gott som över hela världen. I boken ”Jag är Zlatan”, som är skriven tillsammans med journalisten David Lagercrantz, får man en ingående och personlig bild av Ibras uppväxt i Malmös Rosengård. Om hur han blev proffs i Malmö FF och hur han tog klivet ut i världen till länder som Italien, Nederländerna och Spanien.
 
I dagsläget spelar Zlatan i Manchester United och arbetar återigen tillsammans med tränaren Jose Mourinho. Den hyllade tränare, som både har tränat Inter och Real Madrid, har fortfarande höga förhoppningar på den just nu skadade svensken och hoppas att han snart är tillbaka på planen. De som följer premier league live har kanske redan koll på att Manchester United för närvarande ligger på en andra plats i tabellen, och att oddsen för att de vinner ligan är 51,00.


Självbiografier är en gener som alltid lockar många läsare. Att läsa om sin idols liv från dennes perspektiv, eller att få förståelse om en större händelse, är något som både ger kunskap och stillar nyfikenheten. Det kan också inspirera och ge perspektiv på den egna tillvaron. Här är några andra relevanta biografier som är relevanta till ”Jag är Zlatan”, åtminstone om du som läsare är fotbollsintresserad:
 
”Snabbare än blixten: Min självbiografi” av Usain Bolt
 
Usain Bolt kom som en blixt från ingenstans, och har slagit sina egna världsrekord flera gånger om. I sin självbiografi berättar han om uppväxten på Jamaica samt alla krokiga vägar som hans karriär har tagit sedan han debuterade i juniormästerskapet 2004. Jamaicanen avslutade sin friidrottskarriär efter VM i London förra året, men har inte sagt farväl till idrottsvärlden. Istället satsar han nu på en fotbollskarriär och ska under våren provträna med Borussia Dortmund.
 
”My life: Queen of the court” av Serena Williams
 
Systrarna Williams har båda tagit tennisvärlden med storm, men det går inte att förneka att det är den yngre systern, Serena, som är den mer framstående av de två. Serena Williams har vunnit alla titlar som går att vinna och hon har kämpat mot alla motsättningar som mötte henne under uppväxten, men även som professionell kvinnlig idrottare. Williams, som förra året fick sitt första barn, skulle ha gjort comeback under Australian Open men fick dra sig ur på grund av att hon ännu inte var i form. I ”My life: Queen of the court” berättar hon om sin tuffa uppväxt och hur framgångarna har förändrat och gjort henne starkare. Williams är idag inte bara tennisstjärna, hon är även ett stort namn inom musik-, film- och modevärlden.


Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Mу Ѕtory Оn аnd оff thе Fiеld – I аm Zlаtk :Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mу Ѕtory Оn аnd оff thе Fiеld – I аm Zlаtk
Liknande böcker:
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Svartskalle : en svens..
 A. Vera-Zavala
När livet vänder
 A. McNab
En droppe midnatt
 J. Diakité
Prästungen
 G. Tunström
Knutbyflickan
 L. Kuling
Samma Författare: