bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Släktfeber
Änkorna på Österlen
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Hallonfallet
 G. Tunström
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlybröllop

 
Författare: Sara Paborn
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, vetenskap, gift
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789173378512
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Irene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.

Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.

Måste någon alltid ge sig i ett äktenskap? Vems vilja drar det längsta strået? Vilka mått vidtar vi för att bevara oss själva i nära relationer? Och vilka medel används på vägen dit?

Blybröllop är en humoristisk och vass skildring av en mogen kvinnas väg till frihet. På en gång är den ett äktenskapsdrama, en hyllning till fantasin och en underhållande giftmordshistoria med stor berättarglädje

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blybröllop :


BlommigaBarbro 2017-03-20 13:32
Utan tvekan den bästa boken än så länge i år. Vansinnigt humoristisk, välskriven och engagerande. Berättad med stor berättarglädje. Jag tyckte mycket om skildringen av Irene, och är glad att hon lyckades med sitt "lilla" uppdrag.
Jag lyssnade på ljudboken och njöt av Anna Godenius mycket professionella uppläsning. Om alla uppläsare hade hennes berättartalang så skulle det alltid vara en njutning att lyssna på böcker- så är tyvärr fallet inte nu för mig. Jag hoppas på fler böcker i framtiden med henne som uppläsare!
Mitt slutbetyg blir en mycket stark 5:a till såväl bok som uppläsare!
Kan varmt rekommenderas av mig!
Betyg 5

Arne 2020-01-06 19:15
Bibliotekarien Irene har varit gift med sin man Horst i trettionio år, barnen är utflugna och allt lunkar på. Men hon har tröttnat på sin man, hans egenmäktighet, spydigheter och nedlåtande syn på hennes intressen för läsning och trädgårdsskötsel. Han beter sig faktiskt som en riktig fähund och det är läge för skilsmässa. Men av någon anledning vill inte Irene skilja sig utan istället växer tanken på att göra sig av med Horst. När hon hittar en massa blytyngder i källaren får tankarna en mer konkret form. Bly dödar långsamt och förgiftningen är svår att diagnostisera. Med stor entusiasm och med hjälp av böcker från biblioteket lär hon sig göra blysocker eom hon sedan blandar i makens mat och kaffe. Hennes beslutsamhet växer i takt med att Horst blir sämre, men kanske krävs det starkare saker än bly för att hon ska nå framgång i sitt dödliga värv...

Blybröllop är en komedi med mörka undertoner och en sanslös skildring av ett äktenskap i upplösning. Om det sen är roligt kan diskuteras, är det humor att plåga ihjäl en människa? Jag kan tänka mig att de som är trötta på sin partner kan se humorn i berättelsen, vi andra tycker bara att det är osmakligt. Irenes förvandling från grå mus till beslutsam dödsängel kanske tilltalar vissa feminister men jag tycker att hon har sig själv att skylla som låtit maken hunsa med henne. Hon är inte beroende på något sätt, har eget yrke och inkomster. Hon hade lätt kunnat satt ner foten om hans egoism eller begärt skilsmässa. Men det var "för enkelt" säger hon i boken, sanningen är väl att hon var ute efter makens pengar och livförsäkring...

Alltså inget för mig och jag kan återigen konstatera att humoristiska böcker antagligen är den svåraste genren för en författare att ge sig på.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blybröllop


  Köp boken som film på cdon: