bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blybröllop
Änkorna på Österlen
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi mot er
 F. Backman
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Fullmåne
 P. Wodehouse
Frank
 U. Persson-Nyberg
Regnmannen
 J. Karlsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSläktfeber

 
Författare: Sara Paborn
Genre: Roman
Ämnesord: begravning, släkt, arv, humor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173370851
 
Spänning:  1
Romantik:  1
Humor:  4
Lärorik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vid den aktningsvärda åldern av 107 år dör Faster och de närmast sörjande samlas. Nu när släktens mest dominanta kvinna är borta ändras styrkeförhållandena i familjen och under några heta sommarveckor ställs allt på sin spets. Från en gammal hammock i sprucken vinyl sker fördelningen av Fasters saker, från minsta lilla virkade karottunderlägg till hennes fina guldring.

Upp till ytan stiger gamla minnen, men också oförrätter. Försmådda och förbisedda slickar man sina oläkta sår. Men långsamt växer något annat fram. En känsla av samhörighet och tillhörighet. Kanske är en försoning och en familjegemenskap ändå möjlig...

Släktfeber är en kvick, dråplig och absurd berättelse om en familj och den gamla devisen att blod trots allt är tjockare än vatten.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Släktfeber :


Humman 2009-10-11 21:27
Denna bok var knepig och inte som jag tänkt mig. Ingen bok man tog till sig. Rörig och konstigt innehåll, fatta nog inte riktigt va den handlade om. Detta är författarens debutroman så jag ska nog läsa något mera av henne. Men denna bok sakande innehåll. Tyvärr.
Betyg 2

Bokhållaren 2012-10-25 17:53
Faster, 107 år, dör och skall begravas. De osannolika släktingarna samlas för att träta om arvet. "En kvick, dråplig och absurd berättesle", hävdar förlagsreklamen. Men stämmer det? Nja - absurd kanske. Möjligen.
Betyg 3

gun 2014-11-12 09:07
När gamla faster dör så träffas de båda systrarna igen. De har inte setts på lång tid. Den ena systern vill närma sig den andra men blir avvisad. Detta löser hon på ett annorlunda sätt och hävdar allemansrätten.
Samtidigt ska det byggas badrum i stugan och man får ta del av hur detta går till.
Det finns en del humor i berättelsen och en hel del igenkänningstecken. Jag tyckte boken var avkopplande och tyckte om att höra den som ljudbok.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2017-03-24 22:25
Betyg: 3+. Lite smårolig och udda bok som verkligen tog sig mot slutet och blev helt klar läsvärd. Jag stör mig dock lite på huvudkaraktären (vars namn jag aldrig tror att vi läsare får veta?), att hon är så mesig och undfallande när det kommer till relationen med föräldrarna. Ändå tycker jag att den var ganska trevlig och välskriven. Åter igen en väldigt bra uppläsning av Anne-Li Norberg!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Släktfeber


  Köp boken som film på cdon: