bokrecensioner boktips

Döden går ronden : ett fall för privatdetektiv Eva Ekström

Författare: Anders Lundgren
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, sjukhus, sex, svart humor, ununge, skebobruk, 60-tal
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175652405


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I den avslutande boken om unga Eva Ekström som löser brott i sextiotalets: Sverige- får vi följa med Eva i sjukhusmiljö, i hopp om att finna en livsfarlig mördare.
Eva Ekström, nu nygift och gravid- måste gå undercover som patient på Ununge Sjukhus för att lösa ett mystiskt dödsfall, som polisen avskrivit som en naturlig död. Trots att Eva har sina tvivel, går det snart upp för henne att Ununge Sjukhus- långt ifrån är något normalt sjukhus. Personalen är misstänksam, till viss grad aggressiv och psykotisk, och patienterna är inte mycket bättre dem. Det visar sig snart när en sköterska hittas död på parkeringsplatsen utanför sjukhusinentréen att en galen mördare härjar i korridorerna på sjukhuset.
Det blir ett mycket svårt fall för Eva. Även om hon på gott och ont får hjälp från ett ganska oväntat håll.
Vem är gärningsmannen som Eva letar efter? En klämkäck, pudelpermanentad läkare, en dömd sexbrottsling, en drogberoende sköterska, en psykiskt sjuk städare, en inbillningssjuk sladdertacka samt en översköterska med ansiktsbehåring- är några av samtliga misstänkta som Eva stöter på.

Döden Går Ronden är en spännande och blodig deckare, fylld med dråpliga inslag och ett personporträtt ut över det normala. Det är lika mycket en spännande thriller, som en roman med mycket svart humor.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Döden går ronden : ett fall för privatdetektiv Eva Ekström :
2017-02-26 21:00
Döden går Ronden är den femte och avslutande boken om Anders Lundgrens unga detektiv, Eva Ekström som löser brott i 50 och 60-talets Sverige. Även om jag naturligtvis hoppas att det kommer att komma fler. Det här är den andra gången som jag läser den här mycket spännande och dessutom galet roliga bok. Jag tror nästan att Döden går Ronden är den roligaste av de alla. För till skillnad från många andra dussindeckare med ganska lamt persongalleri, är karaktärerna här mycket underhållande och ovanliga. Som till exempel den tuffa Tekla, den piprökande pensionatsföreståndarinnan som älskar sin hund Buster mer än något annat. Robert den unga välhängda AT-läkaren, och för att inte tala om Nattuggla- den bistra översköterskan med skäggstrået! Vansinnigt underhållande karaktärer. Spänningen finns där hela tiden, men ibland tar den svarta humorn överhanden och jag som läsare kan inte annat än skratta högt. Jag kan varmt rekommendera den här boken samt de andra deckarna om Eva Ekström och Kalle Adelsbo. Men läs dem i rätt ordning! Man tjänar mycket på det.
Mitt slutbetyg, blir en mycket stark 5:a!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Döden går ronden : ett fall för privatdetektiv Eva Ekström
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Hon som måste dö
 D. Lagercrantz
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter